ÜYE GİRİŞİ
facebook
Meraklısına Tayland Notları
Özlem SOĞANCI tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 36
ZayıfEn iyi 

tayland2Tayland’ı ya seversiniz ya da hiç sevmezsiniz, ortası yok çok ilginç bir yer. Burayı sevip sevmemeniz tamamen bakış açısıyla ilgilidir aslında,gizemi, keşfetmeyi, sürprizleri seviyorsanız daha güzel bir yer yok dersiniz, ama kuralları,  düzeni, şıkır şıkır caddeleri arıyorsanız o zaman burası size göre değildir, o zaman ilk uçağa atlayın ve Singapur’a gidin hemen. Dikkat ederseniz lüks demedim, çünkü lüksü arıyorsanız da en alasını Tayland’da bulursunuz üstelik Avrupa fiyatlarının ¼ üne.Dünyada defalarca en iyi otel ödülü almış oteller de Tayland’da(Bknz:Chang-mai/Four Seasons)en egzotik adalar da, en çılgın eğlenceler de, en şımartıcı masajlar da, en lezzetli yemekler de...

 


tayland10Tayland  gezimi(lerimi) anlatmaya nerden başlasam emin olamadım bir türlü, ama sanırım Bangkok’dan başlamalı, ne de olsa Tayland gezilerinde  ilk durak genelde burası oluyor herkes için. Türkiye’den  Bangkok’a tek direk uçuş Thy ile yapılıyor, ve 9 saat sürüyor. Singapur Havayolları ile de gittim Bangkok’a ama çok uzun sürüyor yolculuk, Dubai’de aktarma, sonra Singapur’da inip Thai Airways’le Bangkok’a uçuluyor. Ancak Singapur havayolları gerçekten aldığı tüm övgüleri hak ediyor, boşuna dünyanın en iyi havayolu seçilmemiş. Dolayısıyla neredeyse 15-16 saat süren yolculuk hem Singapur havayollarının konforuyla, hem de Dubai’de alışveriş yapmanın keyfiyle çok da uzun gelmiyor insana.Ama ben yine de artık Thy ile direk gitmeyi tercih ediyorum. Bu arada son gidişim çok maceralı oldu anlatmaya ordan başlamak istiyorum. Geçen Aralık ayında  biletimi aldım Bangkok’a gideceğim, ertesi gün uçuşum var ve ben şöyle bir kuaföre uğrayayım dedim. Kuaförde koltuğa oturdum sıramı bekliyorum, kahve ikram ettiler bir de gazete tutuşturdular elime, şöyle bir üstünkörü baktım geçtim, sonra saçıma fön çekmeye başladılar,  ee nasılsınız derken konu benim ertesi gün Tayland’a gidişime geldi, çocuk  şok  olmuş gözlerle bana bakakaldı, ben hiç anlam veremedim tabii ki, şaka yapıyorsunuz değil mi dedi arkasından.Hayır neden şaka yapayım biletimi aldım gidiyorum dedim, olmaz nasıl gideceksiniz savaş var orda, havalanı kapalı günlerdir dedi, ben gülmeye başladım, ne şakacı çocukmuş bu kuaför de diye düşünüyorum içimden de, zaten alışkınım o sıralar bu tip şakalara, Aralık ortasında denize gireceğim ve yine bronz döneceğim için herkez kin dolu: ))) İyi de kuaföre ne diyorum bir yandan, derken az önce benim sehpaya koyduğum gazeteyi gözüme sokuyor, okuyorum okuyorum anlam veremiyorum, hakkaten havaalanı kapalı, hakkaten uçuş falan yok. Bu arada savaş diye baya bir abartmış, sonra terör eylemleri diyor ama  son dakika Tayland haberlerini dakikası dakikasına takip edince anlaşılıyor ki, kral yanlısı halk, istemedikleri başbakanın gittiği yurtdışı ziyaretinden ülkeye girmesini engellemek ve istifaya zorlamak için için Bangkok’un tek havaalanı olan Suvarnabhumi’yi kapatmışlar. Terör falan yok ama uçaklar inemiyor, daha kötüsü de havaalanında olanlar dışarıya çıkamıyor ya da ülkelerine dönemiyorlar. Neyse neticede benim ertesi gün gece olan uçuşum iptal oldu. Ben çantam hazır, ne zaman gideceğimi kestiremez şekilde beklemeye başladım, sonra Thy’nin bir yöntem bulduğunu, Utapao Askeri havaalanına inme izni aldığını öğreniyorum. Ve ne yapalım macera budur diyerek ilk uçuşta yerimizi alıp, Utapao’ya uçuyoruz. Kobay yolculara bişey olmazsa uçuşları devam ettirecekler :). Bu arada alışkanlıktan dolayı havaalanında tabelalarda Bangkok beklerken neredeyse uçağı kaçıyorduk, sonradan aklımıza geldi Utapao’ya gidiyoruz ya biz : ))

 


tayland_taksiSonuçta güzel bir yolculuktu, asıl heyecanlandığımız inince ne olacağıydı. İndiğimiz havaalanı ufacık bir askeri alandı, freeshop olmaması ayrı bir üzdü beni :)neyse  rivayetlere göre Thy Bangkok’a otobüslerle transfer sağlayacaktı ama birincisi ortalıkta bir kaos vardı ve otobüs falan gözükmüyordu, ikincisi de bizim beklemeye sabrımız yoktu. Paramızın değerli olduğu nadir yerlerden olduğu için insan bir başka iyi hissediyor kendini burda, hemen havaya girip aman ne olucak taksiyle gidelim mis gibi klimalı klimalı diyiverdik. Bahsedilen mesafe 200 km şehirlerarası yol : )) düşünün  rahatlığımızı, neyse zaten taksiler öyle bir saldırıyorlar ki bir tanesine tamam dedik, bu arada İsrailli birisiyle tanıştık, taksiyi paylaşmayı teklif etti, olur dedik.2.5 saatlik konforlu taksi yolculuğu pazarlıkla 40 dolar tuttu: ))) Hava inanılmaz güzel, İstanbul’dan neredeyse kar yağarken  çıktık, 9 saat sonra yaz geldi, daha doğrusu biz yaza geldik. Soğuğa rağmen biz sadece t-shirt ve ince bir sweatshirt ile çıktık yola, evet İstanbul’da donduk ama buralara kadar palto taşımaktan iyidir, zaten bir sırt çantasıylayız...

İsrailli adama özene özene yolu tamamladık, senede 9 kere geliyormuş sonunda ev kiralamış: )) ben de en az 1.5 ay kalmalıyım burda ama sadece 10 günüm var şimdilik.Bangkok’a girer girmez klasik bangkok trafiğinin içinde bulduk kendimizi İstanbul’la yarışır bir trafik var burda.Yol arkadaşımız Skumvit’de indi,Skumvit Bankok’un Nişantaşı’sı: ) İnanılmaz güzel alışveriş merkezleri, gece klüpleri, ve oteller var burda.Ama benim en favori yerim sayılmaz.

tayland7Bu arada otel rezervasyonunu Agoda adlı bir siteden havaalanında  yaptırdım, beğenirsek uzatırız diye düşünerek sadece 2 gece yaptırdım, otel Silom’da. Otel her zamanki gibi muhteşemdi, Bangkok’da kaldığım her otel birbirinden güzel, şık, lüks ve ucuzdu  zaten. Oda da demek haksızlık olacak buraya, aslında bildiğimiz ev  : ) Ve oda fiyatı 60 dolar, istersen 4 kişi kal: )) daha ne olsun değil mi? Bu defa ilk önce China Town’a gittik,  acaip yemeklerle, kokularla, Buda heykelleri ile dolu her yerinden kırmızı fışkıran sokaklarda yürüdük. Diğer gelişlerimde buraya yeteri kadar vakit ayıramamıştım, şimdi keşfetmenin tadını çıkarıyorum. Tuk-tukla giderken, tuktukçuyu durdurup hemen yol kenarındaki kadından dilimlenmiş ananas ve bir sürü muz aldım, kahvaltımız budur: ) Fresh meyve gibisi var mı, nasıl lezzetli meyveler anlatamam, hepsi 2 lira falan tuttu, gün boyu yedik sonra o olağanüstü meyveleri : ))

China Town'da elimizde harita ile dolaştık hep, çünkü ne almak istiyorsan hepsinin ayrı bir sokağı var, altıncılar, ayakkabıcılar, kıyafetçiler, budacılar : )))hakkaten sadece Buda heykellerinin satıldığı  dükkanlar var burda, Taylandlılar Budist ve inanılmaz dindarlar, her evde her işyerinde Buda heykelleri var. Ben yana yakıla ayakkabıcılar sokağını arıyorum, buluyorum, benden mutlusu yok : ))

tayland8tayland12Ellerimiz poşetlerle dolu, Siam Square’e gidiyoruz burdan, burası en merkezi bölgesi Bangkok’un, alışveriş merkezleri, oteller, restoranlar, eğlence merkezleri, masaj salonları dolu...Şimdilik çook aç olduğumuzdan keşif yapmak istemiyoruz ve bildiğimiz yer diyerek Hard Rock Cafe’ye giriyoruz. Normalde önceki seyahatlerde hep gece eğlenmek için geldik buraya. Ama yemekleri de güzel biliyoruz, ki hayal kırıklığına uğramıyoruz da. Ama burası için çok pahalı bir mekan, yemek 600-700 baht (45-50 tl civarı) tutuyor.

Siam Square’de bir sürü büyük alışveriş merkezi var; Siam Paragon, MBK, Siam Discovery Centre gibi...Hepsi çok büyük, çok keyifli, çok ucuz  şeyler bulup valizle çıkabileceğiniz türden ,benim 3 kere yapmışlığım var ordan biliyorum: ))Eğer herhangi bir şey çekerse canınız, dünyanın herhangi bir yerine ait bir şarap, dünyanın herhangi bir yerine ait bir peynir,tatlı veya her ne olursa mutlaka Siam paragondaki süpermarkete  gidin,ben 1.5 saat kaybetmişim kendimi içeride: ) Otele dönerken Sky Train’i denedik bu sefer,taksi çok ucuz olduğu için hep taksiyi tercih ediyorduk ama trafik konusunda müthiş rahatlık sağlıyor Sky train.Üstelik seyahat ederken her yeri tepeden izleyerek gidiyorsunuz bu da çok keyifli, ve tabii ki sudan ucuz.Bütün bu saydığım alışveriş merkezlerinin içinden sky train’e geçiş var ve çok pratik.

Ertesi gün Pratuanam bölgesine gittik, Baiyoke Centre, tekstil toptancıları ile dolu bir yer, çok ucuz ama çok kaliteli bişeye rastlayamadım ben, merakımızı gidermiş olduk, bu arada Baiyoke Tower Asyanın en yüksek binası imiş.Buralarda aradığımızı bulamaz bir şekilde dolaşırken ilginçtir ki ingilizcesi iyi ve anlaşılır olan bir tuktukçuya rastladık, bizi istediğimiz yere 20 bahta götürmeyi teklif etti ve itiraf ediyorum biz de acemi turistler gibi yedik bu numarayı: ))İngilizcesine aldandık :)) Bizi önce bir terziye götürdü, buradaki  Hintli satıcılardan korkmalısınız, ayaküstü beş dakkada ölçülerimizi alıp, kumaş beğendirip, gömlek parasını ve otel adresimizi almışlardı bile: )) Burdan 1000 bahta kurtulduk, sonraki durağımız daha fenaydı, bir mücevherci : ) Aman ne olacak almak zorunda değiliz diyerek girdik. Bir kapıdan girdik hemen nereli olduğumuzu sordular ve iki dakka sonra şakır şakır Türkçe konuşan bir Taylandlı satıcı kadın yanımızdaydı. Ve tabii tahmin edildiği üzere, biz gene ikna edildik ve safir küpeler elimizde diğer kapıdan yolcu edildik  :)) Artık baktık bu 20 bahtlık tuktuk yolculuğu bizi batıracak hemen kaçıp taksiye bindik : )) Bu arada bu tuktukçular anlaşmalı olduğu her mağazaya götürdüğü kişilerden komisyon alıyor, alışveriş yapmasanız da alıyorlar, ama yaparsanız daha çok alıyorlar, siz siz olun gelmeyin bu numaraya, biz yandık siz yanmayın :))

Şaka bir yana hepsini isteyerek aldık,pişman değiliz : ) ve adamlarda inanılmaz bir hizmet var gömlek aynı gün birkaç saat sonra özel kurye ile odamızdaydı, çok kaliteli işçilik ve kumaş olduğunu da söylemeliyim, bir  Houte Coutre alışverişimiz eksikti zaten : )))

Geziye ait diğer fotolar için Tıklayın! )


Yazı Dizisinin Devamı Tıklayın! 

Yorumlar (66)Add Comment
0
...
Yazar Ferdi-Arat, Nisan 17, 2010
evet özlem kardeşim ben de çok gitmek istiyorum ama hany tek 1 sorunum war..pek fazla ingilizce bilmemem yaklaşık 4-5senelik kız arkadaşım var thailanddan.sen bana diyeceksin ki şimdi 4-5 senede ing.ogrenemedinmi hala nasıl anlasıyorsunuz.baya bi ayrı kaldık toplam olarak belki de topu topuna 2 yıl konusabildik çata pat anlıyorum gene.çok istiyorum ama yok işte ing.cem inş.bir gün bende gideceğim thailanda..


NOT: Bu arada hikayen süperdi çok saolasın paylaştığın için..
0
...
Yazar burak, Nisan 30, 2010
İngilizce işini o kadar büyütmeyin bence, zaten onlar da pek fazla bilmiyorlar: ) çok sıcak kanlı insanlar hepsi çok yardımcı oluyorlar,sadece tuk-tukculara dikkat edin, dolandırmaya çok eğilimliler smilies/smiley.gifgidin gidin çok eğlenirsiniz emininm...
özlem hanım, paylaşım için ben de teşekkür ederim, bir defa gittim tayland'a bir daha fırsat olmadı ama okurken tekrar gitmiş kadar oldumsmilies/smiley.gif
0
...
Yazar Sertan, Nisan 30, 2010
Valla yazan arkadaşın ellerine sağlık çok faydalı oldu. Bu yaz sanırım gidebilirim epey açıklayıcı bilgi aldım smilies/cheesy.gif
0
...
Yazar mervesi, Ağustos 06, 2011
Merhabalar, ekim 7 cuma günü bizim de tayland maceramız yaklaşık 20 gün sürücek eşimle.
Sadece tayland ta kalmamalıydınız adalara da gitmeliydiniz bence,
Güzel bi tatil olmuş, paylaşım için teşekkürler.
0
...
Yazar İrfan Şafak, Kasım 10, 2011
16.Kasım.2011 de Bangkok'a 2.kez gidiyoruz, biletlerimiz hazır
inşallah bir aksilik çıkmaz. Beğenmesem 2.defa gitmezdim.
Çok değişik mutlaka ghörülmei gereken, çok ucuz yaşanacak bir ülke.
Özlemin söylediklerine tamamen katılıyoruum.İmkan bulursam her yıl
gitmek isterim.
0
...
Yazar Şehmus, Ocak 31, 2012
Merhaba
Şubat ayı ortalrında tek başıma Bankoga gitmeyi düşünüyorum yol arkadaşı bulabilirsem memnun olurum.
0
...
Yazar cemil, Şubat 01, 2012
şehmus bende gitmeyi düşünüyom ve askadaş arıyom beraber gidebiliriz..
0
...
Yazar gökhan altin, Şubat 27, 2012
Ozlem hn. paylasim icin cok tesekkurler. Gecen kasim Pattaya'daydim. Ama bu yil Bangkok'a ve kuzeye gidecegim. Bangkok icin cok faydalandim. Kuzey icin onerileriniz varmi? Bu arada Tayland gezilmez yasanir diye dusunuyorum. Cok sey yazabilirim.
0
...
Yazar soner, Mart 21, 2012
ben nisanın ilk haftası 14 bgünlük thailand gezisi planlıyorum gelmek isteyen arkadaşlar olursa kısa zamanda iletyişime geçelim yalnız pek tadı çıkmaz sanırım... burdan irtibata geçebiliriz iyi günler
0
...
Yazar cesur ozkurt , Nisan 01, 2012
merhaba,

Ben size biraz bilgi vereyim.

Oncelikle Tayland'a bilet alacaksaniz trek tur un ekobilet.com sitesinden kendiniz bilet zamanini ve fiyatini tesbit edebilrsiniz ,ana dikkat edin ucak gun ve saatini degistirdiginizde donus gununude degistirdiginide her degistirisinizde fiaytlar da oynuyor .
bununla birlikte msn messenger iniza bu ismi ekleyin trek tur dan bu hanimdan yardim alabirlsiniz, Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir . Isin guzel yani kredi kartina taksit yapiliyor ben kendime 12 taksite almistim Taylanddan turkiyeye ve donus icin . Subeye ugramanizada turkiyede olmaniza bileti okeylemenize gerek yok online bilet aliyorsunuz ve cikti alabilrisiniz.


Diger kisim nereye gidebirlsiniz.

en basta sadece Taksi kullanin ,taksimetre acmayana binmeyin,Taksi duraginda size ilk atlayan uyanik taksicilerden uzak durun ,kibar ve cok konusmayan bir taksici ile anlasin.
eger gunluk bir taksi isterseniz, cok mesafe gideceginiz dusunuyorsaniz ,500 -600 baht yani 20 usd + gaz yada benzinle tum gun taksiyi kiralayabirsiniz. ama bankok ici icin gerek bile yok ucuz taksiler cunku .

1.2 usd civari acilis ucreti ve cokcok az yaziyor ,o sebeten 5-30 dakkalik yollarda taksimetre metrodan sky tirenden cok daha uygun tek kisi iseniz bile.

Tuktuk a binmenizi kesinlike tavsiye etmem . Taksi
0
...
Yazar geziarkadasi, Nisan 03, 2012
merhaba arkadaslar,

önümüzdeki senenin birinci ayindan itibaren taylanda gitmek istiyorum, daha önce hic gitmedim ve ingilizcem de pek iyi sayilmaz, fakat bir sorun olacagini zanetmiyorum. almanlar oraya cok gidiyor ve belki almancam biraz ise yarar. tek basima zevk vereceyini zanetmediyimden, yanima bir gezi arkadasi ariyorum.

yazarsaniz sevinirim.

hepinize selamlar
0
...
Yazar Ali Alper Afşar , Nisan 20, 2012
Özlem hanım merhaba,
Ellerinize sağlık,yorumlar çok güzel.Ben Eşimle birlikte 7.ayda bangkok ve phuketteyim inşaallah.Sizden ricam kaldıp,memmun olduğunuz otel isimlerini verebilirmisiniz.selamlar.
starsailor
...
Yazar starsailor, Nisan 20, 2012
Bangkok'ta özellikle Silom ve Skumwit bölgesini tavsiye ederim, en merkezi kısmıdır, eğlence mekanları, restoranlar ve alışveriş merkezleri çoğunlukla bu bölgelerdedir.
Ancak gittiğiniz dönemin çok sıcak olacağı göz önünde tutulursa nehir kenarı da iyi bir seçenek olabilir; Bu nedenle Riverside bölgelerine de bakabilirsiniz.
Daha ucuz bir yerlerde kalalım derseniz Backpacker cenneti olan daha salaş otellerin olduğu ama ucuz olan, barlar sokağının da bulunduğu bir bölge olan Khoasan Road civarına bakabilirsiniz

Tüm otellere rezervasyon yapmak için ben hep www.agoda.com sitesini kullanıyorum, oldukça iyi offerlar bulabilirsiniz, tavsiye ederim...

iyi tatiller...
0
...
Yazar erhan, Eylül 17, 2012
selamlar herkese ben daha önce taylanda gittim 3 arkadaş şimdi 5 ocak 2013 bilet aldım malezya havayolları ile tek başıma gidiyorum taylandı bilen biri olarak ve iyi derecede ingilizce biliyorum ..yanlız gitmeye alışığım bu beşinci yurtdışı deneyimim ..gelmek isteyenler bana yorum atabilir smilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif
0
...
Yazar olga, Eylül 20, 2012
muhtesem bir hafta tayland tatili bitti....tum tayland i bize gezdirip tozduran ,herseyimizle en samimi sekilde ilgilenen,gostermis oldugu misafirperverligi ve durust esnafligindan oturu,sevgili rehberimiz guray a burdan tesekkuru bir borc bilirim.. tayland da yanliz gidenler ve rehber e ihtiyac duyan tum tayland severlere tavsiyemdir mutlaka tanissinlar derim....nette guray kocyigit diye arama yapip ona ulasabileceklerine inaniyorum...seneye gorusmek uzere tayland !!! smilies/smiley.gif))
smilies/cool.gif
0
...
Yazar Ferdi Arat, Ekim 06, 2012
En uygun thai bileti hangisidir? bende onumuzdeki sene gitmeyi dusunuyorum ben de yalnizim..
0
...
Yazar mert, Ekim 12, 2012
erhan bey bende gimeyi düşünüyorum müceveratın uygun olduğunu duydum doğru mu ? türkiye arasında tahnini farklar ne kadar ticareti yapılabilir mi ? tşk.
0
...
Yazar Süleyman Arslan, Ekim 13, 2012
selam smilies/smiley.gif Ben de 2012 yılının mart ayında TEK BAŞIMA Tayland'a gitmiştim. Bangkok-Pattaya'yı gezdim. Bangkok'a fazla zaman ayıramamıştım ama bu sefer önce Bangkok'u gezeceğim. Air Asia Havayolundaki kampanyalı uçuşlardan seçip, ona göre bir yol rotası çizeceğim kendime . Kasım ayının sonu gibi gitmeyi düşünüyorum. Bu tarihler bana uyar diyenler varsa mail adresime yazabilirler . Teşekkürler smilies/smiley.gif
0
...
Yazar sedat, Ekim 14, 2012
arkadaslar merhabalar ben taylant cın arasında gemıde calısıyorum cın hepp kazık sep senı yemeye bakıyo ama taylanlılar daha cana yakınlar sana ellerınden geldıgınce yardımcı olurlar hep gulucuk somurtmak yok burası tam 1 sexxxxx cennetı eger ımkanınız varsa kesınlıkle gelın ve gorunn ben 4.25.2013 e kadar burdayım ay sonlarında taylanta gelıyom ve eylencenı anasını ? satıyom 100 usd ye ıyı bır pazarlıkla 2 kız alır ve gerısı sının becerıne kalmıs
smilies/wink.gif
0
...
Yazar muzaffer, Ekim 29, 2012
smilies/cool.gifyakinda ikinci gidisim olacak smilies/smiley.gif)) bekle beni tayland..pattaya pattaya...smilies/smiley.gif))su guray denen arkadas ilk gittigimde bana rehberlik etmisti....gercekten samimi ve guzel insan...insallah 15 kasimda yine orada olacagim...guray a geliyorum abicim dedim ,bir telefon gerisine karismiyorum....gerekeni en uygun yoldan halledecgimden suphem yok....
program hazir 3 gece koh chang 2 gece samet 5 gece pattaya....akalim gecelere akalimmmmm smilies/smiley.gif))
0
...
Yazar ali, Ekim 30, 2012
slm muzaffer bende taylanda gitmek istiyorum benı arar sanız beraber gitmeyı planlayabılırız 505 xxx xx xx
0
...
Yazar erhan, Ekim 30, 2012
mert bey mücevharat hakkında bir bilgim yok ...ama ucuz olduğunu bende duydum ..türkiye ile arada o kadar fark yok ..bangkoktan pattayaya giderken büyük bir mücevharat mağazası var orda bir araştırma yapabilirsin oranın müdürü bir türk ..biz orayaı gezmiştik .onlarla konuş bilgi al aklıma gelen bu sadece başka bir şey sormak istersen yazabilirsin ... bu arada ucuz uçak bileti almak isteyen arkadaşlar ...kesinlikle aktarmalı gidin daha ucuz olur ben öyle yapıyorum ..hem 1 ülke daha görürsünüz netten almayın uçak biletini havayollarının kendi bilet ofisleri var üşenmeyin gididn alın hem uçakta istediğiniz yeri alırsınız hemde mutlaka daha ucuza gelir ...ben 2 ay tayland bileti baktım netten bir gün üşenmedim gittim bilet ofisine aynı bileti 100 euro daha ucuza aldım ..
0
...
Yazar serkan atalay, Kasım 04, 2012
arkadaslar pattaya ıcın yol arkadası arıyorum ocak ayının basına eslık etmek ısteyenler Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
0
...
Yazar erhan, Kasım 10, 2012
serkan gelmek istersen ben bilet aldım ocak 5 gelebilirsin tel yaz yada msn adress
0
...
Yazar hasan.ai, Aralık 08, 2012
mrb arkadaşlar tayland hakkında masal değilde gerçekleri öğrenmek ve merak ettiğiniz şeyleri sizlerle paylaşabilirim iletişime geçebilirsiniz
0
...
Yazar fatih , Aralık 20, 2012
merhaba arkadaşlar nisan 2013 gibi taylanda gitmeye karar verdim tayland hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa çok sevinirim
0
...
Yazar rahmi kılıç, Ocak 14, 2013
elinize sağlık çok güzelbir site olmuş.
arkadaşlar ben 2013 ocak veya şubat bangkok ve pattaya düşünüyorum gitmek isteyen bir arkadaşımız olursa beraber gidebiliriz.
0
...
Yazar Ferdi Arat, Ocak 26, 2013
Hasan Ai.. Kardes Bana bu konuda yardimci olabilirsin facebooktan eklersen sevinirim AdinokiySoldat yazdinmi beni bulabilirsin.. tskler ..++++++++++
0
...
Yazar füsun, Ocak 28, 2013
taylanda geziye gidecegim kafadengi bi bayan arkdş varsa bnle iletşme geçsn.
0
...
Yazar cemo, Şubat 03, 2013
arkadaslar ben taylanta gitmeye karar verdim arkadasimla ama biletleti aldiktan sonra arkadasim gitmekten vazgecti gidecegimiz gun ben biletim yanmasin diye gittim bangkok ta indim nere gidecegim nasil gidecegimi bilmiyordum adeta hava alaninin icinde cikmaya korkuyordum bir saga bir sola gittim grldim o anda kizin biri beni farketmis beni yanina cagirdi ingilizce yardimci olabilirmiyim dedi evet dedim taylantin unlu pattaya sehrine nasil gidebilirim dedim seni taksiyle gonderim dedi ama korkuyordum kolay degil ama baska sansim da yoktu bu kizin kocasi korsan taksiciymis kocasini cagirdi benden 3000 bafh istedi ama 1500 anlastik yola dustuk bu arada ingilizce konusuyorduk haftada ne kazaniyorsun diye sordum 3000 baft yani 120 tl yapiyor dedim ben sana 5000 bafh verim beni 1 hafta gezdir havalarda uctu kabul ettiyani yaklasik 250 tl yapiyor o aksam bana otel ayarladi ve valizimi biraktiktan sonra beni gezdirdi wolking diye 1 sokagi var orda ne ama ne ararsan var gozlerime inanamadimgerisini siz dusunun cennet derler ya ordan baska cennet dusunmuyorum olacaginida annetmiyorum aliskanlik yapti her yil 2 sefer gidiyorum tavsiye ederim
0
...
Yazar cemo, Şubat 03, 2013
fusun beraber gidelimmi orda cok kadin var zaten aramizda birsey olmaz sadece arkadas gibi gideriz
0
...
Yazar cemo, Şubat 03, 2013
arkadaslar taylada gidecek arkadaslara bilgi verilir face book adresim ferdi gurses
0
...
Yazar kadir, Şubat 05, 2013
Selam arkadaşlar ben mart ta tayland gitmek istiyorum yol arkadaşı arıyorum tesekkürler
0
...
Yazar kadir, Şubat 17, 2013
thailand güzel bir yer 5 çi gidişim. sevdiğim bir yer. tabi ilk gidişimde aclıktan ölmek üzereydımsmilies/cheesy.gif 7 eleven da satılan fıstık ile lays le idare ediyordum. en sonunda kız arkadasıma cok ac oldugumu ve turk restturantı var mı diye sordum. oda arastırmaya basladı ama bulamadık. ondan sonra benı hındıstan resturantına goturdu ve menuyu actıgımda aman tanrım turk yemegi kebap ı gordum ve cok sevındım. aclıgımı dındirecegim sonunda.amaaaaaa yemek geldıgınde ilk lokmam ve son lokman oldu. o kadar mı kotu.... tabi bizim acımızdan. yine ac ac dolaşıyorum. ve internetten arastırmaya basladık. bangkokta turk rest.rantları varmı diye.. en sonunda SİLOM ROAD SAMAN RESTURANTINI BULDUK. doya doya yedimmmm.... bangkokta 5 gun kaldıktan sonra hemen pattaya gittik. doya doya eglendik. benim tavsiyem EGER TAYLANDDA GİTMEK ISTIYORSANIZ thaılandlı bir kız arkadas edenın.
0
...
Yazar altan , Şubat 18, 2013
nisanın 6 sı gibi taylandta gidiyorum bu 3. gidişim gelmek isteyen arkadaslar mail atabilir
0
...
Yazar erkan, Şubat 21, 2013
YAHU ARKADASLAR TAYLANDAN DONELI 1 HAFTA OLDU HALA KENDIME GELIP OLAYLARA ADAPTE OLAMIYORUM...
ELBET BU GUZEL TATILDE GURAY DENEN SU ZATI MUHTEREMIN KATKISI BUYUK..BURADAN KENDINE DURUSTLUK VE SAMIMIYETINDEN DOLAYI TEKRAR TEKRAR TESEKKURU BIR BORC BILIRIM...HAVAALANINDA COK GUZEL KARSILANDIM..2 SAAT SONRA GAYET SIK TEMIZ 5 YILDIZ AYARDA KUCUK BIR BUTIK OTELE YERLESTIM...GECELIGI 65 DOLAR..TATIL SEPETI DEN COK DAHA UCUZ COK DAHA GUZEL BIR SECIMDI BENIM ICIN...MEMNUN KALDIM VESSELAM...ILK GECE GURAY BENI PATTAYA NIN DISINDA BIR BALIKCI KOYUNE GOTURDU...BALIK DISINDA DENIZ MAHSULU YEMEYEN BIR INSANIM ANCAK O GECE BALIK DISINDA HERSEY YEDIK...ISTAKOZ,AT YENGECI,SUBYE YUMURTASI,KALAMAR,MAVI KARIDES,ISTIRIDYE....HALA TADI DAMAGIMDA 2 KISI 1 SISE SARAP O KADAR YEMEK HIZMET 45 DOLAR PARA VERDIM INANILMAZ..AYNISINI ISTANBULDA YESEM HERALDE KELLEMI KOPARIRLARDI
PATTAYADA GITMEDIGIMIZ YER KALMADI TIMSAHLAR KAPLANLAR FILLER GOSTERILER SHOWLAR TAPINAKLAR ,VALLA SAGOLSUN GURAY KARDESIM BIZI BIR HAFTA GEZDIRDI GECE GUNDUZ...TAMDA KAFA ADAM EGLENCELI BIR KARAKTER...GECEDE 2 RUS HANIMEFENDI AYARLADI BIZE...YEMEDE YANINDA YAT smilies/smiley.gif)) VALLA BIR HAFTA GELDI GECTI SU GIBI... HAVAALANINA BIRAKIRKEN DEDIM GURAY KARDES...HERSEY ICIN ALLAH RAZI OLSUN DEDIM
KIMSEYE IYI YASANMIS BIR TATIL ICIN BOYLE BIR SOZ ETMEMISTIM...ADAM SONUNA KADAR HAK ETTI..ALDIGI HER KURUS HELALI HOS OLSUN..EMINIM DOSTLUGUMUZDA EBEDI KALACAKTIR.... NE MI ODEDIM ;
6 GECE OTEL ,1 GUN BANGKOK 6 GEZI NOKTASI,2 GUN PATTAYA 19 GEZI NOKTASI,HAVAALANI GIDIS GELIS,1 GECE KOH CHANG ADASI, BIR GUN MERCAN ADASI GECE GEZMELERI REHBERLIGI TERCUMANLAGI VE HELE HELE CANDAN VE SAMIMI ARKADASLIGI ELBET DEGER BICILMEZ ANCAK HIZMETLERI ICIN 1 HAFTA 900 DOLAR VERDIM... HELALI HOS OLSUN..HERKESE TAVSIYEMDIR..DIL YOL BILMIYORSANIZ BU MUHTEREMI BULUN DERIM..GURAY KOCYIGIT GOOGLE DAN ARAYIN BULURSUNUZ ..SAYGILAR SELAMLAR
ERKAN -BODRUM
0
...
Yazar ömer, Mart 16, 2013
merhaba arkadaşlar bankoka gitmek isterim bu konuda yardımcı olmak istiyen arkadaşlarla berabar gitmek isterim
0
...
Yazar NEVZAT DÖNMEZ, Mart 18, 2013
SLM ARKADAŞLAR BENDE TAYLADTA GİDECEM ARKADAŞ ARIYORUM
0
...
Yazar imdat, Mart 20, 2013
ben isvecte yasiyorum bu temuz ayinda tailantta gitmeyi dusunuyorum fakat tedirginim yanliz gitmeye benimle gelmek isteyen bana bu tatil boyunca arkadaslikyapmak isteyen varsa sevinirim ama mumkunse gaylar uzak olsun bana
0
...
Yazar meggy, Mart 28, 2013
mrb arkadaslar..nısan 11 de bangkoktayım..gıdıcek olan yada orda olan bayan oncelıkle yada bay arkadaslar mesaj atsınlar..vızesız oldugu ıcın tercıh ettım ama okudugum yorumlar benı tedırgın ettı acıkcası..mesajlarınızı beklıyorum..ayrıca rota olarak hangı sehırlerı gezıyım tavsıye verebılırmısınız...yaklasık 15-16 gun kalıcam
0
...
Yazar bekir, Mart 29, 2013
slm arkadaşlar kadın ve eglence için pattayadan başka bir yer önermem . ben 5 kere gittim ve hiç pişman degilim haziran 14 ünde gene gidecem ingilizcem hiç yok ama orda mis gibi herkesle anlaşıyorum herkese tavsiye ederim pattaya
0
...
Yazar inan, Nisan 01, 2013
Slm arkadaşlar, astım hastasıysanız sakın gitmeyin Thailand'a yoksa ölürsünüzsmilies/grin.gif çünkü aşırı bir nem ve pis bir koku var,insan nefes alamıyor.Ama buna rağmen görülmesi gereken değişik bir yer,insanları yabancılara karşı,güler yüzlü ve saygılı ayrıca güvenilir bir ülke...
0
...
Yazar kemal cakı, Nisan 30, 2013
2013 9 ekim gidiş 17 ekim dönüş olarak plan yapıyorum 632euro ucak bileti buldum konaklama için de 7 gece toplam 280 tl yer ayarladım booking den katılmak isteyen arkadaslar mail atabilirler XXXXXX@hotmailcom
0
...
Yazar Meltem, Mayıs 02, 2013
Selam arkadaşlar, ben de 13 Temmuz'da eşimle beraber gideceğim. Aylardır internetten yaptığım araştırmalar üzerine Bankok, Hua-Hin, Koh Samui, Ko shok milli parkı, phuket, phi phi island rotasını takip edeceğim. Merak ettiğim nokta şu: Taylanda gitmeden önce herhangi bir aşı yaptırmak gerekirmi. Sıtma gibi. Teşekkürler
0
...
Yazar ersin, Haziran 07, 2013
merhaba arkadaslar

kurban bayramında ekımde taylanda gıdecek 2 arkadasız bıze eslık etmek ısteyen aradaslara duyrulur
0
...
Yazar HAKKI, Temmuz 07, 2013
s.a arkadaşlar bende taylanda gitmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz gece hayatını felan çok merak ettim
0
...
Yazar Mustafa Yavuz, Temmuz 15, 2013
Merhaba,
Bodrum, Yalıkavak'ta yaşıyorum,52 yaşında emekliyim, Tayland'a iki yıl önce gidip Chiang mai,khancanaburi,Bangkok.Phuket'te 42 gün geçirdim,bundan sonra kış aylarını Tayland'da geçirmeyi planlıyorum,kafa dengi, yemeyi içmeyi seven arkadaş olursa birlikte gidebiliriz, mail adresim. Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
0
...
Yazar özgür can, Eylül 06, 2014
merhaba arkadaşlar ben tayland,a üç sefer gittim üçüncüyü üç arkadaş giderken arkadaşlarımdan birinin çocuğu ameliyata alındı ve biriside misafir olarak gidiyordu oda kaldı bir terslik oldu tek gittim.tayland,a gidecekler iyi dinlesinler. istanbula gitmekten kolay aslında,,, işe havayolları ile başlayalım paranıza göre hava yolu secenekleriniz var. thy.2500tl. türkmenistan hava yolları 630 dolar yani 1350tl. iaran mahan air 1400tl. katar hava yolları1750tl gibi. sadece thy. direk uçuyor. ucakta verilen formu doldurun ve yanınızda bulunsun gümrükte ve otelde lazım. ucakta form verilir ingilizcedir dil bilmiyorsanız hosteşlerden yardım alın. 9 saat sonra suvarnabi havaalanına indiniz pasaport kontürolünden çıktınız. fazla para bozdurmayın 100 dolar 3250 baht veya 100 yuro 4400 baht yapar yeter. hava sıkıcı ve sıcak nemlidir rahat olun yabancı gibi durmayın. tabiki tayland,a gidenlerin tur harici pattaya,dır 165km. orası birinci kattan otobüs kalkar 130 baht. bu arada 1tl 15 baht satın alır hesabınızı yapın 9tl gibi. yine normal taksiler var sizden 1500 baht isteyecekler siz 1000 baht verin 1250.bahta götürürler pazarlığı çok severler.havaalanı lüks taksiler var binmeyin 2500 baht isterler. ha birde dış hatlara çıkarsanız pattayadan oraya gelen taksiler varyolcu getirirler 250 baht verir gidersiniz seçenek çok.otel her keseye uygun yer var sıkıntı yapmayın yinede internetten fiyatları otel isimlerini ve hangi sokakta olduğunu yazın mesela 3 yıldız otel aralık ocak şubat ayları 70 tl, gibi ingilizceniz yoksa pazarlık yaparken l no food. yani ben yemek istemiyorum deyin fiyat düşer 30 lirayada oteller var korkmayın birşey olmaz. illa odada para kasası olsun zaten vardır. gelelim yemek işine türk lokantaları çok kazık heryerde deniz ürünleri tavuk ve mısır var. ve tops market diye büyük bir alışveris ve ne yemek isterseniz herşey var mesela istediğiniz tavuk ürününü seçin 60 baht gibidir pişirmesi içinde ekmek var ve 20 çeşit salata ve yemek türü var. bayan işine gelince 2 saatlik 500 ila 600 baht gecelik 100 ila 1250 verin verin pazarlığı severler walking city de kapalı gazinolara girmeyin pahalıdır hayat gündüz 11 de başlar gece 05 de biter iyi eğlenceler arkadaşlar umarım yardımcı olmuşumdur
0
...
Yazar mespar, Ekim 27, 2014
üşenmeden ayrıntılı yazmışsınız. teşekkürler. biz de ocak 2014'de, 40 günlük bir gezi planladık eşimle. Vietnam, Kamboçya, Tayland, Malezya ve Singapur.. bu ülkeler hakkında bilgi toplarken rastladım yazınıza. oldukça faydalandım, notlar aldım. tekrar teşekkürler.
0
...
Yazar ozenertekin, Kasım 09, 2014
Biz 4 kisi bangkoka gidiyoruz ve alışveriş yapmak istiyoruz özellikle spor ayakkabi esofman converse nike gibi magazalar tercihimiz. Acaba fiyatlar yaklaşık nasıl ona göre plan yapip gitmek istedik gidenlerin olduğu site olarak birayi buldum sormak istedim
0
...
Yazar veli, Kasım 12, 2014
smilies/grin.gifbende 03 aralıkta yolcuyum pattaya hayırlısı bakalım
0
...
Yazar DENİZ, Ocak 21, 2015
merhabalar.. 23 ocak-2 subat arası tayland pattaya ve puket turuna katılıyoruz.. kıyafet olarak neler götürmeliyiz yarıdımcı olursanız cok sevınırım.. şimdiden tesekkurler
0
...
Yazar yilmaz, Şubat 01, 2015
Benim bir kız arkasim var orda çok gitmek istiyorum ama daha once
Hic yurt dişina cikmadim yabanci dilimde yok acaba bir sorun ls
Karşilaşabilirmiyim .
0
...
Yazar gunan, Mart 18, 2015
dil yoksa cıkma kesinlikle turlarla cık basına bela alırsın dolandırılırsın
0
...
Yazar aslı, Nisan 09, 2015
merhaba
ben de bangkok ve phuket tatii planlıyorum. ama ucak biletleri çok phalaı türkmenistan üzeinden aktarmalı daha ucuz olduğunu duymuştum nasıl oluyor acaba?
0
...
Yazar Burcu, Nisan 21, 2015
Merhaba öncelikle cwp yazarsanız cok sewinirm.bir bucuk yasındaki oğlum esım ve ben taylanda gdicez haziran ayında.sizde cocukla olumsuz yönde neler bekliyor beni.yemek anlamında türkiyeye kıyasla yiyebilicei bişeyler bulmak mümkün olurmu.tur ile gidicez
0
...
Yazar behiye, Mayıs 26, 2015
Malesef iş dolayisiyla ancak temmuzda gidebilcegim taylanda hava durumu tatil icin cok mu kotu olur.bana birileri bilgi verirse sevinirim.
0
...
Yazar 53, Haziran 29, 2015
iyi günler kolay gelsin benim bir sorum olucaktı bangkoka 2 kişi 5 günlük için ortalama ne kadar para harcanır veya kaç para yeterli olur otel fiyatını da katarak söylerseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler
0
...
Yazar SAMET, Temmuz 17, 2015
eylül un 1 de pattayaya gezmek veeylenmek gece hayatı cin gidiyorum 2 haftalık yanıma arkadaş arıyom
0
...
Yazar süleyman irdem, Ağustos 18, 2015
ben kusadasıda yasıyorum 12 senedir her kıs taylan da gidiyorum bilgi almak isyeyenler mail atabilir:-) 4 aralıkta gidiyorum 17 subat da donuyorum...
0
...
Yazar Beyazit, Nisan 28, 2016
15 gunluk Tayland seyahatimden cekmis oldugum videoyu asagidaki linkten izleyebilirsin. Yakin zamanda Tayland tatili planlayanlar icin bir yol rehberi olabilir smilies/smiley.gif)

https://www.youtube.com/watch?v=P7nZtBtFc1s
0
...
Yazar zonin, Mayıs 14, 2016
merhaba arkadaslar daha once taylndta 4 sefr gıttım bu sene 2016 ağosts ayının 26 sında bangkok pattayaya gece hayatına eglnemeye gıdıyorum ..eglenmesını bılen gezmesını seven arkadaslarla beraber oranın anasını bellylmm dıyorum kımler gelmek ıster maılden ulasabılrsınız saygılarsmilies/smiley.gif9))
0
...
Yazar gezginn, Temmuz 15, 2016
yazar zonin bnde o tarihlerde gitmeyi düşünüyorum turla mı gidiyosun?
0
...
Yazar Hakankendal, Kasım 14, 2016
Herkese merhaba şubat ayında gitmeyi planlıyorum mersinde yaşıyorum gidecek olan varmı şubat ayında gidecek kimse benimde ilk gidişim olacak beraber gide biliriz Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ulaşa bilirsiniz
0
...
Yazar Halil_eses, Kasım 19, 2016
Merhabalar bende 2 arkadaşımla beraber
aralığın başı gideceğiz aksilik olmazsa 2 gün sonra bileti alıyorum
Merak ettiğim konularda yardımınıza ihtiyacım var
Havaalanında yurtdışı çıkış formu dolduruluyormuş galiba nedeni kalacağın otel vs kalacağım otelin adını yazsam yeterlimi? Yoksa rezervasyon bilgilerinide isterlermi?
2. Konu ben hırdavat malzemesi, marangoz el aletlerine felan merakım var
Orada ucuz ama nerede satılır ve havaalanında problem çıkarırlarmı yardımcı olursanız sevinirim
0
...
Yazar ismail, Ocak 23, 2017
ben21 şubat ,3 mart arası gidecem. kafadar kişiler benimle takılada bilir ilk defa gidecem. instagram adresim :ismailsarrr

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim