ÜYE GİRİŞİ
facebook
Meraklısına Tayland Notları - Thai Masajı
Özlem SOĞANCI tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 35
ZayıfEn iyi 

thaimasajPek çok kişi bilir ki Tayland’da olmanın en güzel  yanı,  masajdır. Her sokakta en az 5-6 belki de daha fazla masaj salonu bulursunuz, her alışveriş merkezinde onlarca  masaj salonu vardır.Benim kadar masaj seven  az kişi vardır herhalde, ve masaj seven herkes için de Tayland gerçek bir cennet. Burada ilk masajımı,  ilk gelişimde ve  ilk gün yaptırmıştım. Skumvit’de oldukça lüks bir salondu, ve tabii ki Thai masajını deneyecektik. 4-5 kişilik bir arkadaş grubu ile gittik buraya. Tayland halkı inanılmaz güleryüzlü, sizi anlasa da anlamasa da hep gülümseyerek  kafa sallıyorlar: )) İngilizceleri çok enteresan, kelimeleri iki defa  tekrarlayarak konuşuyorlar İngilizceyi de, sanırım bu kendi dillerinden gelen bir özellik.’’ Same same’’ en  çok kullandıkları kelime : )) Duyduğumuz ilk andan beri dilimize takıldı kaldı hepimizin : ) Neyse heryerde olduğu gibi masaj salonunda da kapılarda ve sonsuz bir güleryüzle karşılanıyoruz.  Önce  terliker veriyorlar, ayaklarımız  güzel kokan jellerle yıkanıyor, sonra ellerimize  kıyafetler tutuşturuyorlar, tüm masajlarda soyunurken bu masajda  giyiniyorsun:)  Tayland’a has bir kıyafet bunlar, alt ve üstten oluşuyor. Kıyafetlerimizi giyip bize gösterilen oda da hepimiz yanyana yer yataklarına alınıyoruz. Yatakların etrafı  perdelerle çevrili. Masajı neredeyse ibadet  saygısı ile yapıyorlar.


foot_massageOrjinal Thai masajı 2 saat sürüyor. Ben  önceden bilmediğim için masaj yapacak kızı ısrarla uyarıyorum,  masaj sert olsun diye: )) Zaten bu masajın bu kadar sert olduğunu bilsem böyle söyler miyim pişman oluyorum başlarbaşlamaz, bu defa da daha yumuşak lütfen diye yalvarmaya başlıyorum : ))) Tabii ki kız beni dinlemiyor, masajın gerekleri neyse öyle devam ediyor, ayak parmak ucundan saçının teline kadar  masaj yapıyorlar.  İnsanı eğip büküp, üstünde emekliyorlar : )) ama kendinizi inanılmaz özel ve huzurlu hissediyorsunuz ellerinde. Hatta grip olduğum için o gün bir kişi bana masaj yaparken diğeri burnuma, şakaklarıma boğazıma Tiger Balm( Viks  benzeri her derde deva bir merhem) sürüyor , ve bana yaseminli yeşil çay içiriyordu, 2 saat içinde cennete gittim, geldim ve iyileştim : )))

yatan_budaThai masajı diğer masajlardaki gibi  yağla yapılan bir masaj değil, belirli noktalara baskı uygulanarak yapılan bir masaj. Ve o anda çok sert gelse de basınçlar, hemen sonrasında inanılmaz bir rahatlama hissediyorsunuz. O masaja gidene kadar hepimiz inanılmaz yorgun ve bitmiş haldeydik ama masaj sonrası ne yorgunluk ne  jetlag  kalmıştı : ) Masaj yaptırırken en önemli soru; yapan kişilerin diplomasının nereden olduğu. Eğer Wat-Pho’dan diplomalılarsa gönül rahatlığı ile kendinizi ellerine emanet edebilirsiniz. Çünkü Wat Pho en eski  tapınak olmakla birlikte( neredeyse 200 yıl) ilk üniversitesi olarak da geçmekte ve en önemli masaj okulu da burada, yüzyıllardır  masaj öğretilmekte burada. Duvarlarında da çook eskilerden kalma  anatomi derslerini andıran duvar resimlerini görebiliyorsunuz. Bunun yanında  içinde devasa boyutta(46 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde) yatan  Buda  heykeli bulunmakta.
 
Eğer merakınız varsa 15-30 günlük kurslara katılarak burada Thai masajının inceliklerini öğrenebilir ve diploma sahibi olabilirsiniz.Yaklaşık 4500-5000 TBh (250 Tl civarı) What Pho’da  masaj da yaptırabilirsiniz, ben  son gidişimde bunu denedim ve anladım ki çok şey kaçırmışım daha önceleri burada masaj yaptırmamakla. Bir kere bu işin eğitiminin verildiği yerde yaptırmak güven verici ayrıca tapınak ambiansı çok etkileyici.Üstelik de pek çok yerdeki masaj salonlarından çok daha ucuz burası. What Pho konusuna girmişken,  içinde  eski kralların ve ailerinin küllerinin saklandığı anıtlar var. Bunlar  inanılmaz itinalı çiçek figürleri ile süslü porselen parçalarla kaplı. What Pho’nun girişi Chetuphon cd. üzerinde, girişi 20 baht, eğer rehbere ihtiyaç duyarsanız hemen girişte özel rehber bulabiliyorsunuz. Tapınaktan çıktığımızda etrafta yürüyüş yapıyoruz, zaten müthiş rahatlatıcı bir masajdan çıkığımız için sanki güne yeni başlamış gibiyiz ve km.lerce yürüyecek enerjimiz var: ). Yol üzerinde bir sürü satıcı görüyoruz , ama benim en etkilendiklerim  yerlerde ürünlerini sergileyen antikacılar. Ve orda bulup da almadığım o antika saat için hala pişmanlık duyuyorum hatırladıkça: (

Masaj konusu uzadı ama ben  daha sayfalarca yazabilirim masaj hakkında,  ben her gidişimde 8 gün kalıyorsam 16 kere ,10 günse 20 kere masaj yaptırıyorum, evet doğru günde 2 kere: ) Bu arada tabii ki hepsi Thai masajı olmuyor, zaten isteseniz de 2-3 gün ara vermeden Thai masajı yaptıramazsınız, bahsettiğim gibi sert bir masaj çünkü. Ama Refleksoloji denen ayak masajlarını yürüyüp de yorulduğunuz her an yaptırabilirsiniz. Ben aışveriş merkezlerinde alışverişe kendimi kaptırıp da yürüyemez hale geldiğim her an yaptırdım ayak masajı. Çok ucuz ve çok ama çok rahatlatıcı. Aromaterapi, İsveç masajı, Bali masajı da yaptırabilirsiniz. Fakat her yaptırdığım yerde masajlar süper değildi, hayal kırıklığına uğradığım masajlar da oldu ama azınlıkta idi... Neyse masaj konusunu şimdilik kapatıyorum, ama tabii ki tropikal adalarda sahilde yaptırdıklarıma yeri gelince döneceğim : )))

Şimdi biliyorum bu yazıyı okuyan herkes  masaj konusunda  kıvranmaya başladı, ilk uçağa atlayıp Tayland’a gitmeye  ya da en yakındaki spa’yı aramaya  çalışıyorsunuz biliyorum : )) Ama Ağustos ayı Tayland için en kötü mevsim, biraz daha sabredin birkaç ay sonra en güzel mevsimleri gelecek, şimdilik buralardaki masajlarla yetinin(10 katı fiyatına : )))

( Tayland Gezi Fotoğrafları İçin
Tıklayın! )
Yorumlar (33)Add Comment
0
...
Yazar AHU, Nisan 02, 2010
Çok fazla seyahat eden biriyim,böyle detaylı anlatımlar gezginlerin çok işine yarıyor tebrikler...Daha çok gezi notu lütfen smilies/smiley.gif))
0
...
Yazar Serpil, Nisan 03, 2010
Gerçekten biz de eşimle bu yaz Thailand a gitmeyi düşünüyorduk bu yazı bize güzel bir rehber oldu.
0
...
Yazar Faruk, Nisan 03, 2010
Sanırım bu yazıdan sonra ben de bir Thailand konaklama ve uçak bilet fiyatlarını kontrol edeceğim smilies/smiley.gif
0
...
Yazar Ferdi-Arat, Nisan 17, 2010
tek sorunum ing. bilmemem ama inş. gittigimde 1 rehber bulurum 4 senelık kız arkadasım war benim orada onu bulsun bana yeter ^^ (Bu arada cok tskler saolasın yazdıkların için cok güzel seyler yasamıssın inş. 1daha nasip olur..)
0
...
Yazar atakanbeden, Aralık 16, 2010
ben masaj kursu almak istiyorum fakat türkiyede değil tayland da. çok araştırdım fakat hiç bir sonuca ulaşamadım bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim
0
...
Yazar Ebru Hatice Ateş, Ocak 23, 2011

Thai masaj kursuna ben de gitmek istiyorum. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.smilies/sad.gif
0
...
Yazar neslihan senturk, Şubat 12, 2011
Tayland meraklısı ve kurs almak isteyenlerle tanışmak istiyorum. Ben araştırdım ve kurs buldum. Açıkcası yalnız gitmek istemiyorum. Benim gibi mesleğinden sıkılmış, değişiklik arayan, hem eğlenmek hemde kurs almak isteyen arkadaşlar bana yazsın lütfen.
nes1472
...
Yazar Neslihan SENTURK, Şubat 12, 2011
Slm
Tayland'a gitmeyi düşünüyordum. İyice kararım kesinleşti. Çok güzel yazmışsınız.
Bende Tayland'da masaj kursu almak istiyorum.Araştırdım kursta buldum.Benim gibi gitmek isteyen kişilerle tanışmak isterim. Açıkcası yalnız gitmek istemiyorum. Masaja gönül vermek isteyen, mesleğinden sıkılmı, yenir bir ülke keşfetmek isteyenler bana yazsın
nes1472
...
Yazar Neslihan SENTURK, Şubat 12, 2011
Slm
Tayland'a gitmeyi düşünüyordum. İyice kararım kesinleşti. Çok güzel yazmışsınız.
Bende Tayland'da masaj kursu almak istiyorum.Araştırdım kursta buldum.Benim gibi gitmek isteyen kişilerle tanışmak isterim. Açıkcası yalnız gitmek istemiyorum. Masaja gönül vermek isteyen, mesleğinden sıkılmı, yenir bir ülke keşfetmek isteyenler bana yazsın
0
...
Yazar hakan akgül, Mart 16, 2011
merhaba bende thai masajı öğrenmek istiyorum ve uluslararası geçerliliği olan belge almak istiyorum hangi kursa gidicemi bilmiyorum ve nisan yada mayıs 2011 de gitmek istiyorum organize olup gitsek daha iyi olur diye düşünüyorum ilgilenen arkadaşlar yazssın lütfen!
nes1472
...
Yazar Neslihan SENTURK, Mart 16, 2011
Hakan bey ben haziran ayında gidiyorum iş yerinden ancak izin alabiliyorum. Nisan ayı aslında en güzel ayı diyorlar festivaller falan başlıyormuş. Benim gideceğim ayda yağmurlar başlıyormuş ama yapacak birşey yok. 2 hafta kalıp biraz eğlenmek extreö sporlar yapmak masaj kursuna sırf makara olsun diye katılmayı düşünüyorum. Ordan bir türk girişimci ile tanıştım bile bana hayli bilgi verdi. Kurs ise çok basit bir orda ayarlanabilir de gittikten sonra. Ben bir kurs ile yazıştım o kursta Tayland daki arkadaşa yakınmış. referansıda almış oldum.
Eğer memnun kalırımsa daha sonra profesyonel masaj eğitimi için gitmeyi planlıyorum. Birbirimize yardımcı olalım derim.
0
...
Yazar murat, Nisan 14, 2011
Özlem hanım bende kurs almak için Taylan da gitmek istiyorum sizinle nasıl iletişim kurabilirim
0
...
Yazar windy, Nisan 16, 2011
Arkadaşlar bu ülkeye defalarca gidip geldim yukarıda yazılanlar tamamen doğrudur Tayland mükemmel bir ülkedir insanlarsaygılı ve hoş görülüdür Tayland masajını size en ince ayrıntısına kadar öğretebilirler görülmesi gereken bir ülke oldukça ucuz ve güvenlidir ..
0
...
Yazar murat, Nisan 16, 2011
Arkadaşlar Ne olur iletişim kuralım bende çok almak istiyorum bu kursu
0
...
Yazar Erhan, Nisan 28, 2011
Bu yorumları ve yazıyı okuduktan sonra gitmemek olmaz sanırım. Burada otellerde çok yüksek bedeller ile yaptırabiliyoruz masajları... Ayrıca Nisan ayında gitmek şart, Budistleri yeni yılı 14 Nisan haftasında oluyor, ve de su festivali şeklinde geçiyormuş
0
...
Yazar şah ismail, Haziran 19, 2011
kursların adreslerini verebilimisiniz???
0
...
Yazar şah ismail, Temmuz 01, 2011
tayland'ta masaj sertifikası veren yerler hakkında yardımcı olacak birisi var mı acaba???
yerinde öğrenmek istiyorum smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif
0
...
Yazar halil turan , Ağustos 28, 2011
evet gerçekten güzel bir açıklama
0
...
Yazar adnan kotaman, Ocak 30, 2012
merhaba
tayland a mutlaka gıdın onyargılı konusan tayland tan haberı bıle olmayan gerzeklere ınanmayın gıdın ve gorun pısman olmayacaksınız
bu ulkede yasayan bırıyım her konuda yardımcı olurum bana yazabılırsınız ayrıca bu ulkede ıs kurmak ısteyenler ayrıntılı bılgı verırım
saygılarımla
0
...
Yazar Süleyman Arslan, Şubat 14, 2012
Mart ayının ilk haftasında 15 günlük bir tatil için Taylan'a gitmek istiyorum. Hatta zaman kalırsa Myanmar, Kamboçya,Laos, Singapur'a da gitmek istiyorum.İngilizcem çok iyi olmasa da dil sorunum yok. Tek gitmek istemiyorum. Aynı tarihlerde Tayland'a gidecek arkadaşlar varsa iletişime geçebiliriz.
0
...
Yazar orhan, Mart 14, 2012
taylanda periyodik olarak altı ayda bir mutlaka giderim taylandın en güzel mevsimi şubat mart nisandır nisanın 12 sinden sonra 4 günlük harika bir bayramları vardır insanlar ellerinde su tabancalarıyla birbirlerini ıslatırlar yine yılbaşıda çok güzel geçer ama tek uyarım evli ve çocuklu çiftler için uygun bir ülke degildir.
yine bayanlarada çok tavsiye etmem ama ibret almak isterşlerse buyursunlar gitsinler
0
...
Yazar cakamo, Nisan 26, 2012
thailand bu kelimeyi yazmadan önce hemen aklıma ilk gittiğim gün geliyor...inanılmaz güler yüzlü insanlarla dolu bir ülke yukarıda zaten çoğu özelliğinden bahsedilmiş thailand hakkında..biz 4 kişi yaklaşık 7-8 ay önce gittik.Önce Bangkok'da 2 gün, ardından 7 gün pattaya da kaldık.. yiyecek konusunda her türlü fast foot mevcut (mc donalds,burgerking,kf vs..)hiç sorun çekmeden yersiniz desem de yediğiniz yiyeceklerin içeriğine özellikle bakmanızı tavsiye ederim çünkü her gıdalarında neredeyse domuz eti mevcut sevmeyenler için bu tavsiyem!alışveriş konusunda seyyar satıcılar inanılmaz seçenekleriyle karşınıza çıkarsa şaşmayın derim çünkü imitasyon konusunda sınırları yok..pazarlığa gelince aldığınız ürünlerde mutlaka öncelikle fiyat sorun kendi teklifinizi iyi düşünerek yapın çünkü 5000 baht'lık(yaklaşık 150 dolar yaklaşık) bir heykeli 750 baht'a aldığımızı söyleyebilirim...he bu arada evliler içinde bir tavsiyem olabilir kesinlikle gittiğiniz şehirlere dikkat edin seçmeniz gereken yer pattaya dışında bir yer olsun derim çünkü malum gittiğiniz yer thailandsmilies/smiley.gifanladınız siz onu tam manasıyla masaj ve hatun cenneti ülke nüfusunun neredeyse yüzde 65 i kadın evlilere dikkat derimsmilies/smiley.gifşimdilik aklıma gelenler bunlar mayıs 23 de tekrar yolcuyuz allah nasip ederse saygılar
0
...
Yazar feyzan, Mayıs 10, 2012
Guzel bir anlatim
0
...
Yazar acelya, Haziran 17, 2012
BEN TAYLAND BANGKOKTA YAŞIYORUUM. VALLA HERYER LEŞ GİBİ KOKUYO AÇIK KANALLAR YÜRÜNDEN, HAVASI BUNALTICI VE KİRLİ, CHENG MAİ BELKİ DAHA İYİ HAVASI, SOKAKLARDA YÜRÜMEK SIKINTI SATICILARDAN VE KÖTÜ YEMEK KKULARINDAN DOLAYI smilies/cry.gif TATİL İÇİN PUKET ADASI İYİ ODA TAŞ ÇATLASIN 15 GÜNsmilies/cry.gif
0
...
Yazar yalçın sekmen, Haziran 28, 2012
Dünyada cennet varsa orası thailand dır,çalışma imkanım olsa eşimle beraber(oda çok seviyor) bu ülkeye yerleşirdim.masaj,iklim,meyve,güleryüz,harika deniz ve stresten arındırılmış yaşam.Evet,cennet burasısmilies/cheesy.gif
0
...
Yazar neslihan, Haziran 30, 2012
Geçen sene bu zamanlar oraydaydık. Şİmdi eşim o zaman sevgilim ben ve 2 kız arkadaşım. 1 hafta Bangkok 1 hafta phuket şeklinde geçirdik zamanımızı. Herkesinde dediği gibi insanlar çok güler yüzlü, kendinizi pozitif hissediyorsunuz. İklim bambaşka, çicekler, görmediğiniz meyveler, ağaçlar gerçekten çok iyi. Biz maalesef mevsim olarak uygun zamanda gitmediğimiz için okyanus dalgalıydı phuket adalarına gittik kumsalı muhteşem phi phi, maymun adası james bond adası vs bana maymun adası james bond adası birşey ifade etmedi ama phi phi beyaz kumsalıyla çok hoş ama biz dalga yüzünden birşey anlmadık. Eğer gidecekseniz kesinlikle mayıstan sonra gitmeyin en azından yüzerim adaların keyfini çıkarırım diyoarsanız. Erkeklerin gidiş amacı zaten belli onlar için mevsimin sanırım önemi yok. BAzı kendini birşey zanneden erkek demeye bin şahit insanlar ibret olsun diye bayanlar gitsin diyor ama bence oraya gidipte bayanlara ibret olsun dyen bir insan insan olamaz yalnızca mahlukat olur. Biz sevgilimle ordaydık kız arkadaşlarımda vardı ve hiç birşeyden rahatsız olmadan çok güzel vakit geçirdik. Evet seks truzimi var ama bunu çok iyi ayırmasını başarmışlar. Hiç bir taşkınlık, sokakta seks kavga gürültü yok. Aşırı mekanlar barlar sokagının arka kısmına alınmış. BArlarda muthiş bir baskı var Çinli body guardlar gardiyan gibi gözlemde 3 gün üst üste aynı bara gittikten sonra hani o ibret olsun diyen erkeklerimiz varya işte size acıyorum eğlence anlyaşınız mutheşem gerçkten. Bizim gözlemimiz 3 gün aynı bardan sonra. Kızların masaları belli hergün aynı yerde duruyorlar ortalığı idare eden bir iki kadın var kızlar inanılmaz saygılı masalarına çantamızı bıraktıp oyunlar oynadık bir zaman sonra fark ediyorsunuz ki aslında eğlenmiyorlar kız kıza oynarken nasıl eğlendiklerini görebiliyorsunuz. Sevgilimle giderken yanında beni gördüklerinde asla göz teması bile yapmadılar ama tuvalete yalnız gittiğinde köşe sıkıştırmışlar ee o kadarda olacak. Erkeklerin çoğu maalesef kadın olmuş ve bu erkekten olma kadınlarla beraber olan erkek müsfetteleri var. Gerçekten biraz gözlemden sonra erkek milletinin zaafları için oluşturulmuş bu truzimden sonra havaalanında durup hepsinin alnına sıkasım geldi. Bunları yazıyorum çünkü kadınlar gitmesin eşinizle gitmeyin diyenleredir lafım. 2 hafta boyunca hiç polis görmedik ve hiç bir taşkınlıkta görmedik gerçekten ilginç sanırım ülke mayfayaya teslim edilmiş ondan özellikle eğlence mekanları ve zavallı kızlar. BAyanlar için tam aksine kız kıza gidilebilecek güveni kimsinin sarkıntılık etmeyeceği süper bir ülke. Bunun dışında uçak+ masrfalar 3000 tl ye en fazla 4000 e bir tatil yapabilirsiniz 2 hafta biz biraz lüks takıldık çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Yiyecek içecek konusunda hiç bir sıkıntı yok her tarza özel yerler mevcut. Oteller son derece temiz avrupa ve çinden sonra en beğendiğim yer Tayland oldu herkese tavsiye ederim.
0
...
Yazar mesut, Ağustos 06, 2012
bende essiz tayland guzelliklerinden yararlanan biri olarak siddetle soylemeliyim ki 10 ustunden 10...
esimle birlikte karar verdik gitmeye...sikila sikila indik bankok a...malum duyumlarimiz tedirgin etmisti bizi... internetten tanistigim ,pattaya da uzun yillardir pattaya da yasayan guray isminde bir rehberle tanismistim...bizi 8 gun gezdirip tozdurmasini rica ettik ve 8 gunluk bir paket program yapti bizim icin..havaalani gidis donus (pattaya) 7 gece otel ve bangkok pattaya kohcang ada gezisi hersey dahil 1300 dolara anlastik..her ne kadar biraz pahali gibi gozuksede tatilin sonuna bakinca hem paranin karsiligini fazlasiyla aldigimizi anladik... nasil mi ? buyrun anlatayim ;
havaalaninda gayet guleryuzlu hos orkide cicekleri ile karsiladi bizi,pattaya ya suren 1 saat 20 dakikalik yolculukta tum tayland hakkinda diledigimiz her turlu bilgiyi ogrendik tayland hakkinda (ayrica guray beyin esimin ipe sapa gelmez sorularina bile anlayis ve hosgoruyle verdigi cevaplardan ve gosterdigi guleryuzlu peygamber sabrindan dolayi kendisine ayrica buradan yuzlerce tesekkuru bir borc bilirim)...gayet guvenli ve rahat bir yolculuk yaptik ancak o arabanin klimasi disardaki 37 derece havaya ragmen nasilsa bizi icerde buz kestirmede gayet basarili idi smilies/smiley.gif)
pattaya da merkez sayilabilecek gayet sirin nezih ve son derece temiz havuzlu guzel bir otele yerlestik...yorgunluktan uyuyakalmisiz...guray beyin telefonuyla uyandik aksam 20:00 gibi...ac oldugumuz soyledik ve 10 dakika sonra bizi otelden aldi ve mumarroy (lezzetli kose) ismindee bir deniz urunleri yapan thai restaurantina gittik..aman allahim ne yemedikki ? kalamarlar karidesler midyeler istiridyeler yengec derken baligimizi yiyemeden kalktik cunku oyle acikmisiz ,menu den bisey anlamasakta guray bey bizim icin siparis etti ve tavsiyesinde son derece hakli oldugunuda gorduk !!!! hersey gayet lezzetli idi...siddetle tavsiye ederim bu restauranti..turistik bir yer degil hep thaililer var ancak otoparktaki lux arabalardan anladigim kadariyla pattayanin tum kodamanlari orada yiyordu sanirim smilies/smiley.gif) kisaca yemek gayet ucuz lux ve lezzetli idi...tatil boyunca sagolsun bize hic kotu yemek yedirmedi guray,nereye gittiysek ne yediysek en kalite ve en lezzetlisini yedim....bilen biri olmasi cok buyuk avantaj, bilahre neyi nerde yiyecegini bilmek, kotu tecrube yasatmiyor insana...
ertesi sabah koh larn adasi monkey beach teydik......esim orayi asla unutmayacak smilies/smiley.gif) maymunlar birasini caldi smilies/smiley.gif))
3 gun sabah erkenden bangkoka hareket ettik,yatan buda ,buyuk saray,altin budda,mbk alisveris merkezi ve aksam baiyoke sky gokdeleninde 87. katta kokteyllerimizi yudumladik ve gece 21 gibi otele yorgun argin dustuk..ama super bir gezi oldu..onlarca guzel resimler cektik
4.gun pattayanin guneyine hareket ,yuzen carsi,cin muzesi,budist okulu,altin buda dagi.uzun boyunlu kadinlar koyu ve gumus gol manzarasinda ogle yemegi,(manzara ve dogal guzellik inanilmaz)botanik bahce, thai boks gosterisi,tayland geleneksel halk danslari gosterisi ve son fil gosterisi inanilmazdi..botanik bahce dunyanin en guzel peyzaj calismalarindan biri mutlaka gorulmeli..aksam 5 olmustu pattaya ya donus yolunda son olarak buyuk pattaya budasi ve pattaya tepesine ciktik manzara gorulmeye deger


8.gun yine tam saatinde geldi guray ve geri donuyoruz ama aklimiz ve yuregimiz orda kaliyor...
hersey icin tesekkurle guray..bu harika tatil icin sana minnettar kaldik...!!! bunca gezme konaklama giris biletleri,transfer gezmeler hersey 1300 dolarin icinde idi.yemek icmenin ve alisverisin disinda hicbirsey icin odeme yapmadik... GIDECEK OLANLARIN SIDDETLE BOYLE BIR HIZMET ALMASINI TAVSIYE EDERIM..guray kocyigit diye internetten ararsaniz mutlaka ulasacaksiniz kendisine yada taylandonline diye bir facebook sayfasi var yanilmiyorsam eger..herkese iyi tatiller diliyorum..gezekalin
Yunus Emre
...
Yazar relaxlife, Ağustos 30, 2012
tayland ve üniversiteleri hakkında detaylı bilgi verebilcek birisi varmı acaba?smilies/cry.gif
0
...
Yazar murat yılmaz, Eylül 10, 2012
refleksolojı masajı sayesinde bel fıtıgından amalıyat olmakdan kurtuldum tansiyona eklem agrısı bircok derde deva cok güzel otantik bir bilim ögrenmek ıstiyorum arastırdım diyen arkadaslar nerde var bu masajı ögrenebilecegim yer herkeze tesekkur ederimm
0
...
Yazar rıdvan, Eylül 28, 2012
merhaba traditional üniverste menşeili tai her türlü masaj diploma konusunda yardımcı olabilirim.bilgim dahilinde bu konuda yardıma açığım.mesaj ile ulaşabilirsiniz,
0
...
Yazar bayram sarıbaş, Ekim 01, 2012
taylanda gitmek konusunda tereddütte bulunanlara tavsiyem[dil konusu vesaire gibi]bunu dert edinmeyin bir şekilde halledebilirsiniz, ben geçen şubat rio de janeiroya gittim çok tereddütlerim vardı zira ülkede ingilizce bilen insan araki bulasın varsa yoksa portekizce ama biraz cesaretle tek başıma bu gezininde hakkından geldim sao paolo ve rio`nun birçok yerini keşfettim yani bir yerlere gitmek için biraz cesaret yeterli.....
0
...
Yazar zekeriya, Ekim 17, 2012
arkadaslar bilen tecrubeli birileri bana yardimci olsun 29 ekimde taylanddayim ama esimle gidiyoruz.esimden gizlicene masaj vs seremoniye gerek olmadan sipsak sexs turizmineadapte olmak meshur cillop tai kizlariyla sosyallasmak istiyorum ki ulkeye donunce anlaticak biseylerim olsun arkadaslara rezil olmayalim.tecrubeli arkadaslarin tavsiyelerini bekliyorum.
0
...
Yazar seçil Akkaş, Şubat 07, 2017
Merhaba
2008 başında ailece Bankong a gitmiştik.Tur şirketi bizi uçaktan alır almaz Bankong un en eski ve en profesyonel masaj merkezine götürmüştü.
Maalesef ben o zaman bu yerin adını not almadım ve sonradan çooookk pişman oldum.
şimdi 2017 sonu tekrar gitmeyi planlıyoruz ama bulamıyorum.smilies/sad.gif
Gayet sade döşenmiş yan yana yer yataklarının olduğu bej ve açık kahve tonları ile dekore edilmiş eski olduğu belli bir yerdi.

Bu yeri bilen varsa ve bana adını verebilir ise çoooook makbule geçecek.

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim