ÜYE GİRİŞİ
facebook
3.5 Günde NewYork Nasıl Gezilir? -V
Gürhan ÖZDEMİR tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 4
ZayıfEn iyi 

NEW YORK de görülecek yerler: time square, müzikal tiyatroları caddeleri, union center, özgürlük anıtı, empirestate binası, wall street, eski world trade center   ,  soho, bh-photo ve toys r us, bradway caddesi. (unutmadan http://www.mta.info/metrocard/tourism/sightseeing.htm , http://www.citysightsNew York.com/ , http://www.newyorksightseeing.com/page.php?id=24,   adresine de bir göz atmakta fayda var.)

Açıkçası ben 42. Caddeden aşağıya özgürlük anıtına bakan parka kadar yürüdüm. Çok yoruldum ama çok da zevk aldım. Etrafı görmek , insanları görmek, kuleleri görmek, görmek, görmek ve yaşamak çok zevkli idi. Bin bir ülkeden insan, bir çoğu kaçak belli oluyor. Her renkten insan

----- manhattan_gezi_kitap  dizinindeki resimlerden oluşan slide şov veya resimler burada----- bu yazı kalkmalı

Broadway caddesi çok çok uzun bir cadde, İstanbul’daki Bağdat caddesi gibi. Kilometrelerce gidiyor. Biz 113. Caddede Broadway caddesinin kesişiminde kalmıştık. Bu cadde Manhattan’ın kalbinden geçip, en aşağıdaki, sahile, özgürlük meydanı parkına kadar gidiyor. Gezinizi bu caddeye göre planlamakta fayda var. Her şey bu caddenin sağında veya solunda.  Bu caddeyi herkes biliyor. Hoş New York’daki tüm caddeler o kadar mantıklı ve düzenli ki, haritanız olmasa bile adres bulmak çok kolay. Manhattan yatay ve dikey çizgilerden oluşuyor. Yatay caddelere street, dikeylere avenue deniliyor.

-----TİMESQUARE dizinindeki resimlerden oluşan slide şov veya resimler burada----- bu yazı kalkmalı

Time square çok ünlü bir yer. 42. Caddede. Mutlaka mutlaka görülmesi gereken bir yer. Etrafında bir çok metro istasyonu var. Çok kalabalık. Beyoğlunun girişi, taksim meydanı gibi kalabalık. Geceleri ise bir başka güzel. Her yer ışıl ışıl, dev ekranlarda reklamlar dönüyor. Her yerde müzikallerin reklamları var. İnsanların oturabileceği basamaklı bir yapı yapılmış. Mavi fosforlu ışıklarla aydınlatılmış, geç vakitlere kadar herkes orada oturuyor.  Bu yapının hemen arkasında o akşam indirime girmiş müzikaller için bilet bulunuyor. Sağ ve solda 2 panelde hangi müzikalde ne kadar indirim var gözüküyor.  Genelde saat 15:00  ile 20:00 arasında (müzikaller 20:00 da başlıyor) açık. Burada çok büyük bir Toy’r Us var, Time Square gelip oraya uğramamak olmaz. New York Hard Rock Cafe de hemen karşısında.

 

En ucuza müzikal bileti nasıl alınır?

Açıkçası her yeri bilemem ama Chicago müzikalinde sabah 8 30 -9-30 arası sıraya girdiğinizde en öndeki yerlerden en sol veya en sağ 2-3 koltuğu 31 dolara veriyorlar. Normalde ortalar 130 dolar civarı. Diğer yanlar ise 67 dolar + %8.5 vergi. Chicago müzikali broadway ile 49. streetin  kesiştiği yerde Amnassador tiyatrosunda oynuyordu (http://www.chicagothemusical.com/ ).

 

----- Empirestate  dizinindeki resimlerden oluşan slide şov veya resimler burada----- bu yazı kalkmalı

 

Empirestate binası artık diğer binalarla birleşmiş gibi, hemen fark edilemiyor, başınız gökyüzünde yürümeniz mümkün olmadığından binanın büyüklüğünü anlamak zor. Bu sebeple hangi caddede olduğunu bilmek ya da en kolayı gördüğünüz kişilere sormakta fayda var. 5 . avenue ile 34. Cadde kesişiminde bulunuyor. Biletler bir üst kattan alınıyor. 102. kat ve 86. Katlar satılıyor. Bilet fiyatı 86. Kat için 18.45 $

http://esbNew Yorkc.com/index2.cfm adresinden güncel bilgileri bulabilirsiniz. TİP: bilet buradan alıp sıra beklemekten kurtulabilirsiniz….

http://www.esbNew Yorkc.com/esb_full.flv de video var

 

Soho ya gündüz gittik. Elbette bir şey anlaşılamıyor. Açıkçası gece de giderdik ama tanıdık olup bildik bir yerlere götürmedikçe nereye nasıl gireceğiz, nasıl bulacağız diye düşündük.  Tanıdık varsa veya önceden gideceğiniz barla ilgili bir plan varsa mutlaka gece gidin, gündüzleri dediğim gibi bomboş.

 

Union center denilen yer,  bir meydan ve etrafında Virgin gibi dükkanlar var. Herkes meydandaki basamaklarda oturuyor, ambians güzel. dinlenmek ve bir şeyler atıştırmak için güzel bir mekan

 

---- ozgurlukveelisadasi dizinindeki resimlerden oluşan slide şov veya resimler burada----- bu yazı kalkmalı

Özgürlük anıtı, Manhattan’ın en aşağı ucundaki parktan kalkan gemilerle gidilebilen bir yer. Wallstreete yürüyerek 5 dakika. Dikkat hem Elize adasını hem de Özgürlük anıtını aynı gün görmek isterseniz saat 14:00’dan önce oraya gitmelisiniz. 14:00’dan sonra gemiler sadece Özgürlük Anıtına  gidiyor.  Ellis ve Özgürlük anıtı turu 4-4.5 dsaat sürüyor. Sadece özgürlük anıtı 2.5 saat. Cumartesi Pazar günleri çok sıra var. Bu sebeple burayı hafta içi sabah gezmekte fayda var. Ayrıntılı bilgileri özgürlük anıtı için  http://www.nps.gov/stli/index.htm bulabilirsiniz. Ellis için http://www.nps.gov/elis/

DİKKAT:  feribot  biletini şimdiden ayarlamakta fayda var. http://www.statuecruises.com/ferry-service/welcome.aspx adresinden bilet çeşitlerini bulabilir ve alabilirsiniz. Böylece daha az sıra beklersiniz.

Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim