ÜYE GİRİŞİ
facebook
DOWN CAFE
Mihriban Cici tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
Cafeler

downİstanbul-Mecidiyeköy’e yolunuz düşerse, Cemal Sururi Sokak’ı bulun ve bir fincan çay içmek ya da mantı yemek için mutlaka Şişli Down Cafe’ye uğrayın. Bu kafe, bildiklerinize benzemiyor: Down Cafe’de zihinsel engelli, otistik ama çoğunlukla turizm ve otelcilik okulunda öğrenim görmüş Down sendromlu gençler çalışıyor.

Müşterilere çay, kahve, yemek servisi yapıyorlar öncelikle. İhtiyaç olduğunda da mutfağa girip patates, havuç soymaktan geri kalmıyorlar. Yanlış anlamayın; emeklerinin karşılığında, sembolik de olsa maaş alıyorlar: Ayda 100 lira civarında. Kafenin açılmasına, Down sendromlu Sezil’in mimar babası Saruhan Singen önayak olmuş. Kafenin yerini Şişli Belediyesi’nden talep etmiş. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de kafeyi ücretsiz olarak vermiş. Şişli Belediyesi kafenin kirasını, elektrik ve su faturalarını ödüyor. Kafe de çocuklara maaş veriyor, sigortalarını ödüyor.


Down Cafe, dönem dönem farklı bölgelerde hizmet veren ve şahane waffle'lar hazırlayan, ancak bunların ötesinde göründüğünden çok daha büyük bir amaca hizmet eden bir oluşum. Amaç, down sendromu bulunan gençleri desteklemek ve günlük hayata kazandırmak. Her gün iki gencin diğer iş arkadaşlarıyla beraber arabadaki yerlerini aldıkları ve çalıştıkları kafenin menüsünde ise yok yok. Lezzetli bir waffle ve sıcacık bir kahve için muhakkak uğrayın. Gülümsemeler müesseseden!

Not: Şişli Belediyesi'nin ve AYDER'in destekleriyle hizmet veren kafe şu anki yerinde Aralık ayına kadar bulunuyor olacak.

down 1 dow 2

Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim