ÜYE GİRİŞİ
facebook
Kara Ormanlar
Müge Şirin tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1
ZayıfEn iyi 
Kara_Ormanlar1Bir sonraki seyahatinizi Almanya ya yapmayi planliyorsaniz, rotanizi Kara Ormanlar (Almanca Schwarzwald) bölgesine cevirmenizi siddetle tavsiye ediyorum.
Büyüleyici bir dogaya ve saglikli bir havaya sahip Kara Ormanlar , Almanya nin güneybatisinda bulunan Baden-Württemberg eyaletindeki cam ormanlarinin kapladigi daglik bölgedir. Almanya, Isvicre, Franse ücgeninde baslar , dogu ve güney kisimlarda Ren nehriyle sinir bulur.


crosscountry_kayak_parkurlariDoganin sundugu tüm imkanlar turizm amacli olarak, en iyi sekilde degerlendirilmistir. Ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarinda sunulan yürüyüs turlari(birkac saatten baslayip, bir haftaya kadar süren degisik turlar düzenlenmektedir), Mountainbike parkurlari, Nordic Walking, yamac parasütü; Kis aylarinda ise Alpine skiing, Nordic skiing, Cross-Country kayak aktivitelerin sadece birkac örnegi.

WellneshotelleridenbiriSolunumyollari hastalarinin ve saglik programlari katilimcilarininda yogun ugrak yeri olan bölge, bu yönde hizmete acilmis sanatoryum ve Wellness-Hotelleriyle de ünlüdür. Romalilardan kalma bircok termal, asli korunarak restore edilmis ve bu günde ayni hizmeti vermektedir.
Guguklu saatlerinde dogdugu yer olan bölge, Junghans ve Kienzle gibi dünyaca ünlü saat devlerine ev sahipligi etmektedir. Dünyanin en büyük guguklu saati (Y. 15,30m.) yine bu bölgede Triberg kasabasindadir.

Freiburg_kayak_merkeziHeyecani sevenlerin ugramasi gereken duraklardan biride Todtnau kasabasinda bir dag yamacina kurulu bulunan Almanya nin en uzun kizak pistidir (2.9 km).
Bunlarin disinda bir cok tarihi mekani, manastirlari, tipik Schwarzwald evlerini icinde bulunduran bölge mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.
Ulasim ve konaklamaya gelince, en yakin havalimani Stuttgart tadir. Stuttgart tan demiryolu ile Kara Ormanlarin en büyük ve en taninmis sehirlerine  ( Freiburg, Offenburg, Karlsruhe, Pforzheim, Villingen-Schwenningen, Raststadt ve Baden-Baden) Baden Württemberg bileti (26 Eur, 5 kisilik) ile cok kolay ulasabilirsiniz. Konaklama imkanlarinin ise cok yogun oldugu turistik bölgede günlügü 12 Eur dan baslayan sirin pansiyonlardan, 5 yildizli hotellere kadar her türlü olanak bulunuyor.
Kara Ormanlarda ulasim ve konaklama haric, cebinizde 500-600 Eur ile 1 hafta atraksiyonu bol güzel bir tatil yapabilirsiniz…


Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim