ÜYE GİRİŞİ
facebook
Sonbahar güzelliklerini yaşamak için son şans! Bursa Botanik Park
Cem HACIZADE tarafından yazıldı.   
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1
ZayıfEn iyi 
botanik_park32Mevsimlerin en hüzünlüsü Sonbahar!...

Artık havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor bugünlerde. Zaman zaman yağmur yağmakta. Ancak Bursa' lılar için büyük şans olan Botanik Park da hala çok güzel saatler yaşanabilir.

Çok çeşitli dünya bitkilerinde oluşan bahçelerinde ( Fransız bahçesi, İngiliz bahçesi, Japon bahçesi v.b. ) dolaşarak günün ve haftanın yorgunluğunu; eşsiz çicekler, yem yeşil çimler ve ağaçlar arasında tamamıyla üzerinizden atabilirsiniz.



botanik_park29Bursa' da Yakın Çevre Yolu diye bilinen yolun İzmir istikameti tarafında bulunmakta Botanik Park. Hemen yan komşu ise Balkanların en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Bursa ZOO bulunmakta.

botanik_park44Bursa Botanik Park 400 dönümlük devasa bir alana kurulmuş. Ayrıca Park alanı içerisinde bir de yapay göl var içerisinde balık, ördek ve kaz gibi hayvanların barındığı. Zaman zaman da ağaçların dallarında, çimleri üzerlerinde çeşitli cinsten kuşlara rastlamak mümkün. Sanki şehrin orta yerinde bir kaçış alanı Bursa lılar için bu Park.
                 
                                                botanik_park21



1998 yılında Bursa lılarla buluşmuş bu dünya harikası alan. Park içerisinde yüzlerce çeşit ağaç, çicek çeşitleri mevcut ayrıca bu çetilerle ilgili araştırmalar da yapılmakta. Park alanı içerisinde yüyürüş-koşu alanı, çocuk oyun parkları, model araç pisti bulunmakta. Bu kadar büyük alanı gezmek yürüyerek zor geliyorsa hiç merak etmeyin Park alanı içerisinde tek veya çift kişilik bisiklet kiralayabilirsiniz. Bu kadar güzellik içerisinde çayınız kahvenizi keyifle yudumlayıp apretafif birşeyler de atıştırabilirisiniz zira Botanik Park içerisinde çeşitli noktalarda küçük cafeler de var.

 

 

Yorumlar (4)Add Comment
0
...
Yazar arzu, Nisan 30, 2010
Ne zaman yolum Bursa'ya düşse mutlaka giderim ben Botanik parka, kendimi en huzurlu hissettiğim yerlerden biri burası. Kitap okumak,çimenlere uzanıp mini bir piknik yapmak, bisikletle gezmek ama en önemlisi birbirinden eşsiz fotoğraflar çekmek için mükemmel bir yer Botanik park...
0
...
Yazar Cuneyt, Nisan 30, 2010
Valla bu yazıyı okuduğum iyi oldu. Bu haftasonu Bursa ya gidecem hava da güzel olursa gitmek isterim
0
...
Yazar azra, Mayıs 02, 2010
Bence Botanik park büyülü bir yer, çok başarılı fotoğraflar çektim ben de..
Yönetime soru: Biz kendi çektiğimiz fotoğrafları sitenize yükleyebiliyor muyuz? bilgi verebilir misiniz?
yntm
...
Yazar Cem HACIZADE, Mayıs 02, 2010
Merhabalar;
Öncelikle sitemize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Sorunuzun yanıtına gelince; elbetteki kendi çektiğiniz JPEG, JPG, PNG, GIF formatındaki fotoğraflarınızı Nerde Ne Yapalım a yükleyebilir ve arkadaşlarınızla Facebook Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsin. Bunu yapabilmek için sitenin sağ kolonunda bulununan Fotoğraf Paylaş butonunu kullanabilirsiniz hatta Videolarınız için de Nerde Ne Yapalım da yer var. Videonu Paylaş butonuyla videolarını da bizle paylaşabilirsin.

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim