ÜYE GİRİŞİ
facebook
Bob James / İstanbul
Elif İşci tarafından yazıldı.    e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.biletix.com/static/images/live/eventimages/bobjames1.gif
bob_james_250x3691939 yılının bir Noel gününde Marshall - Missouri’de dünyaya gelen Bob James, piyano çalmaya 4 yaşında başlamıştır. Stan Kenton, Charlie Parker, Miles Davis, Chet Baker, Gerry Mulligan ve Oscar Peterson gibi isimleri keşfetmeden önceki ilk ilham kaynağı Hindemith’dir.
1962′de University of Michigan bestecilik bölümünden dereceyle mezun olmuş, Sarah Vaughan’ın müzik direktörü olarak çalışmaya başlamasıyla şöhrete giden yolun kapıları kendisine açılmıştır. Sarah Vaughan’dan 1968 yılında ayrıldığında o artık popüler bir aranjördür.

1962 yılındaki Notre Damme Festivali’nde Quincy Jones’un dikkatini çeken James, onun aracılığı ile 1963′te Creed Taylor ile tanıştı. Böylece James, CTI şirketinde aranjör ve prodüktör olarak çalışmaya başladı.

Bob James 1970'lerde fusion caz akımının kurucu müzisyenlerinde birisi olarak anılmaktadır. James 1974-1976 yılları arasında 4 tane başarılı solo albüm çıkardı. 1976 yılında “CBS” ye Progressive A&R’nin direktörü olarak katıldı. Bir sonraki sene Joanne Brackeen, Wilbert Longmire, Richard Tee, Mark Colby ve Mongo Santamaria ile Tappen Zee’nin albümleri çıktı.

Taxi televizyon dizisinde kulanılan tanıtım müziği ANGELA Bob James’in tanınmasında yapı taşı olan bestelerinden ilkidir. 1981 yılında Earl Klugh ile ilk yaptıkları beraber çalışma olan One on One ile aynı yıl Grammy kazandılar. Daha sonra Bob James smooth caz’ın en önemli grubu olan FOURPLAY’i kurdu.

Piyanist Bob James başarılı kayıtlar sayesinde bugün müzik dünyasında çok önemli bir konuma sahiptir. Bob James 40 yılın üzerindeki kariyeri boyunca 2 Grammy ödülü 36'dan fazla solo albüm kaydetmiş olan fusion ve smooth caz akımlarının kurucusu olarak müzik tarihine adını yazdırmıştır. Buna ek olarak aranjör ve orkestra şefi olarak da dünya çapında bir şöhreti vardır. James’in Broadway müzikali olan “The Selling of the President” ve “The Serpico” filmleri için aranjörlük yapması, onun ilgi alanlarının çeşitliliği ve müzikal başarıları hakkında bize ışık tutmaktadır.

Kazandığı ödüller

bobjames1.gif
Yer : İstanbul Jazz Center / İstanbul
İletişim : 0216 556 98 00
Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim