ÜYE GİRİŞİ
facebook
MARKA 2009 Konferansı / İstanbul
Elif İşci tarafından yazıldı.    e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
Marka_Konferansi_2009_thumb

10. yılını kutlayan MARKA Konferansı, yeni konu ve konuklarıyla tüm katılımcılara farklı bir deneyim yaşatmak için hazırlanıyor.

Konuşulmamış konular, Türkiye'ye gelmemiş konuşmacılar, ilham veren MARKA hikayeleri ve çok daha fazlası yine MARKA 2009'da...

Etkileyici, akılda kalıcı ve süprizlerle dolu bir konferans için hazır olun.


christian_louboutin217X217Christian Louboutin

Moda dünyasını kırmızı tabanlı, sivri topuklu ayakkabılarıyla fetheden ünlü modacı Christian Louboutin Paris'te doğdu. Annesi ve ablalarıyla büyüyen Christian, ailesindeki kadınların işi için önemli bir ilham kaynağı olduğunu söylüyor. İlerleyen yıllarda Paris gece hayatını keşfeden Louboutin; bu egzotik ve cezbedici dünyadan etkilenerek daha 16 yaşında dansçılar için ayakkabı tasarlamaya karar verdi. 1980 yılında Folies Bergères adlı gece kulübünde çırak olarak çalışmaya başladı. 1982 yılında dönemin ünlü ayakkabı tasarımcısı ve Christian Dior ayakkabı koleksiyonunun yaratıcısı Charles Jourdan'ın yanına geçti. Ardından Maud Frison, Chanel ve Yves Saint Laurent gibi moda evlerine freelance ayakkabı koleksiyonları tasarladı. Moda dünyasının "sihirli markası" olarak tanınan Christian Louboutin 1992 yılında Paris'te kendi markasıyla açtığı ilk butiğin ardından başdöndürücü bir başarı yakalayarak bugün 46 ülkeye yayılmış çok büyük bir uluslararası MARKA konumuna ulaştı.




tomdixon217x217Tom Dixon

Tunus doğumlu Tom Dixon, 1963 yılında İngiltere'ye yerleşti. Londra'da yetişen Dixon, Chelsea School of Art'daki eğitimini bir müzik grubunda bas gitar çalmak için yarım bıraktı. 1980'li yılların ortalarında "eğitimsiz ama yetenekli bir tasarımcı" olarak dikkat çekmeye başladı. 'Space' adlı yaratıcı think-tank'i kurarak, hem kendisi hem de diğer genç tasarımcılar için bir platform oluşturdu. 1980'lerin sonunda ikonlaşmış 'S' sandalyesini, o dönemde tasarımcısı olarak çalıştığı İtalyan mobilya devi Cappellini için yarattı. 1998 yılında Habitat'ın tasarım bölümünün başına geçen Tom Dixon, 2008 yılına kadar burada Yaratıcı Direktör'lük yaptı. Habitat markasının yükselişine büyük katkı sağlayan Dixon, Terence Conran'ın gündelik hayata basit ve modern tasarımla zenginlik katma rüyasını gerçekleştirdi. 2000 yılında Tom'un çalışmaları İngiltere Kraliçesi tarafından İngiliz Kraliyet Nişanı ile ödüllendirildi. Eserleri, Victoria & Albert gibi dünyanın belli başlı müzeleri tarafından sergilenmektedir. Yılın Tasarımcısı - Londra Tasarım Müzesi, En İyi Aydınlatma Tasarımı - ICFF Fuarı, En İyi Aksesuar - Elle Decoration, 2008 Yılın Tasarımcısı- Architektur & Wohnen Dergisi gibi birçok ödülün sahibi olmuştur. 2002 yılında kurulmuş olan Tom Dixon markası Milano Fuarı ve Londra Tasarım Müzesi gibi belli başlı mekanlarda yer alan etkinliklerin yanı sıra, Shoreditch House, Londra gibi yüksek profilli projelerle uluslararası arenaya yayılmıştır. Tom Dixon her yıl yeni ürünlerini Milano Uluslararası Mobilya Fuarı'nda sunmakta ve tasarımları 52 ülkeye yayılmış bir dağıtım ağıyla satılmaktadır.



stefan-sagmeister217X217Stefan Sagmeister

1962 yılında Avusturya'da doğan tasarımcı Stefan Sagmeister tasarladığı sıradışı albüm kapakları, posterler ve kitaplarıyla grafik tasarım dünyasının en büyük hayran kitlesine sahip yaratıcılarından biri olarak anılıyor. New York'a yerleşmiş olan grafik tasarımcı Sagmeister, hala Endonezya, Bali'de yaşıyor. Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nde grafik tasarım eğitimi aldıktan sonra, ABD'ye giderek yüksek lisans derecesini New York Pratt Institute'dan aldı. 1991 yılında Leo Burnett Hong Kong Tasarım Grubu'nda çalışmak üzere Uzak Doğu'ya yerleşti. 1993 yılında New York'a dönerek Sagmeister Inc. adlı şirketini kuran tasarımcı o günden bu yana Rolling Stones, HBO, Guggenheim Müzesi gibi çok çeşitli müşteriler için tasarım yaptı. Grammy ödüllerine beş kez aday gösterildikten sonra 2005 yılında ilk Grammy Ödülü'nü kazandı.

Sagmeister, aynı zamanda dünyadaki tüm önemli tasarım ödüllerini kazanmış bir isim olarak dikkat çekiyor. "Bugüne kadar Hayatta Öğrendiklerim" başlığını taşıyan kapsamlı kitabı 2008 yılında basıldı ve büyük ses getirdi. Sagmeister Inc.'in çalışmaları Zürih, Viyana, New York, Berlin, Tokyo, Osaka, ve Miami gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenmekte olan bağımsız sergilerle geniş kitlelere ilham veriyor. Çağımızın en güçlü yaratıcı beyinleri arasında anılan Sagmeister, sadece özel mizah yeteneğini belirgin şekilde çalışmalarına yansıtmasıyla değil, aynı zamanda tasarım dehasını büyük bir duyarlılık ve samimiyetle ortaya koyabilmesiyle de tanınıyor. Çalışmalarında en ince ayrıntılara gösterdiği özenle izleyicisine her bakışta yeni bir yönünü keşfettiren usta yaratıcı, işine ne kadar büyük ciddiyetle bağlı olduğunu da bu tarafıyla ortaya koyuyor.


Jerryhall_217x217Jerry Hall

Jerry Hall mankenlikte kariyer yapmak için Paris'e gitmek üzere evini terk ettiğinde sayısız hayali ve büyük bir cesareti vardı. Beline kadar uzanan sarı saçları ve 1.80'i aşan boyuyla kısa sürede bir moda mankeni, bir kapak kızı ve Yves Saint Laurent, Revlon ve Chanel markalarının yeni yüzü oldu. Kariyerinin ilk adımlarına bakarken bile, sıra dışı bir hayat yaşayacağını düşünmek zor değildi. Beklendiği gibi, yıllar geçtikçe Jerry Hall kendisine takdire değer bir hayat hikayesi yazmakla kalmadı, birçok marka için de bir cazibe abidesi haline geldi. O artık ikonik bir süpermodel, büyük yeteneğiyle benzersiz bir Hollywood yıldızı, rolüne tapan bir aktris, dört çocuk annesi, Rolling Stones'dan Mick Jagger'ın eski eşi, "bestseller" olmuş bir otobiyografinin yazarı ve 146 IQ'suyla bir bilim aşığı...

Bu ilham veren yıldızın cesaret dolu kişiliği bizi bu konferansta eşsiz bir deneyime taşıyacak: Jerry Hall, kendi hayat hikayesinden örneklerle, bunun markalar üzerindeki etkisini anlatacak.


zefrank_217X217Ze Frank

Los Angeles, Kaliforniya'da yaşayan Ze Frank hayranlık duyulan bir internet performans sanatçısı, mizahçı, film yapımcısı ve web tasarımcısıdır. 1972 yılında doğan Frank, 1995 yılında Brown Üniversitesi'nin nöroloji bilimi bölümünden mezun olmuştur. 2001 yılında internette en yakın 17 arkadaşına gönderdiği doğumgünü davetiyesinin çılgınca yayılmasıyla kişisel websitesine milyonlarca ziyaretçinin akın etmesi, Frank'in sanal dünyada bir fenomene dönüşmesinin başlangıç noktası oldu.

Websitesi büyük bir hızla büyüyen Frank bir yıl sonra En İyi Kişisel Websitesi dalında Webby Ödülü'nü aldı. Kısa zaman içinde dikkat çeken birçok internet projesini yaratan Frank, bugün sanal toplumların oluşturulmasında yaratıcı, danışman ve stratejist olarak büyük bir üne sahip. Yıllardır ardarda müthiş projelere imza atan Ze Frank günümüzde online eğlence alanında dünyanın en etkili ismi olarak anılıyor. Ze Frank, özellikle web tasarımında, pazarlamada ve yeni mecralarda teknolojiyle yaratıcılığın nasıl örtüştüğüne dair eğlenceli ve öngörülü bir bakış kazandırırken, izleyicilerine hiç unutamayacakları bir deneyim de yaşatıyor. Yeni mecra tasarımı ve pazarlaması konusunda eşsiz bir tecrübe sahibi olan Ze müşterilerinin, bulaşıcı hastalık gibi yayılan viral mecraları, sosyal mecralar üstünden nasıl değer yaratılabileceğini ve genel olarak yaratıcılıkla ilgili nasıl düşünülmesi gerektiğini anlamalarını sağlıyor. Tüm bunların ötesinde komik ve enerjik bir konuşmacı olan Ze, MARKA katılımcılarına derin bir ilham vermeye geliyor.


Martin Roll

Singapur'da yaşayan Martin Roll Asya pazarlarındaki uzmanlığı ve bu pazarlara yönelik stratejik çalışmalarıyla iş dünyasının en çok dikkat çeken MARKA stratejistleri arasında anılıyor. Roll küresel deneyimi ile lider markaların yaratım sürecinde ve yerel markaların yeni pazarlarda zirveye giden yolculuklarında rehberlik yapan dünyaca ünlü bir uzman. Roll'un Asya pazarlarıyla ilgili uzmanlığı ve sürdürülebilir rekabet avantajı konusunda masaya getirdikleri pek çok tanınmış şirketin yönetim kurulu tarafından dikkatle izleniyor. Bugün pek çok global şirket sürdürülebilir büyümenin sırrını onun uzun vadeli danışmanlığında buluyor. İş dünyasının yanı sıra akademik çalışmalarıyla da dikkat çeken Roll Avrupa'nın en önemli iş okulları arasında yer alan INSEAD'da MBA öğrencilerine ders veriyor. Martin Roll'un uluslararası pazarlarda en çok satanlar listesine giren Asya MARKA Stratejisi kitabı 2006 yılında Strategy + Business dergisi tarafından 'en iyi iş kitabı' seçildi. Uluslararası iş ve MARKA stratejisti olan Roll'un etkileyici müşteri listesini Asya'nın en büyük şirketleri ve Fortune 500 şirketlerinin yönetim kurulları, yönetim ekipleri oluşturuyor.


Jonathan Banks

İngiltere Oxford'da yaşayan Jonathan Banks, tüketici ve medya araştırmalarında dünya lideri Nielsen'in Avrupa İş Analizleri Direktörü olarak görev yapmaktadır. 30 yıllık kariyeri boyunca hızlı tüketim ürünleri alanında üretim ve perakende konularına eğilmiş, çok uluslu şirketlerde satış ve pazarlama pozisyonları yürütmüştür.

Nielsen'in Avrupa İş Analizleri Direktörü olarak Johnatan tüketici davranış ve eğilimlerini izleme ve saptama konusunda uzmanlaşmıştır. Üretici ve perakendecilere şirketlerini başarıya götüren stratejileri oluşturmaları konusunda destek olmaktadır.

İngiltere'de ve Avrupa'da tüketici ve hızlı tüketim trendleri konusunda uzmanlaşmış bir isim olarak tanınan Jonathan Banks bu özelliğiyle sektör toplantılarının aranan moderator ve konuşmacıları arasında yer almaktadır.


Yorumlar (0)Add Comment

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

security code
Lütfen görüntülenen karakterleri yazınız


busy
 
Üyelik Sözleşmesi | Gizlilik İlkesi | Hizmet ve Kullanım Koşulları | Reklam | İletişim